blog top bar
zhaket logo

تاثیر فیلترینگ شبکه های اجتماعی بر کسب و کارها

اخبار روز حوزه وب

5 دقیقه زمان مطالعه

بیش از 40 روز می گذرد که کسب و کارهای اینترنتی در فضای محدودیت و فیلترینگ با چالش های فراوانی دست به گریبان هستند. متاسفانه حیات اکوسیستم دیجیتال مارکتینگ مانند کسب و کارهای فیزیکی نیست که دغدغه تعطیلی و جذب مشتری تحت تاثیر محدودیت هایی باشد که از جانب مسوولین اتخاذ شده است. در همین وضعیت، فعالیت کسب و کارها در گروی جو منفی و بسیار اشتباهی قرار گرفته است که نتنها باعث ورشکستگی برندهای شناخته شده و یا در حال رشد قرار گرفته، بلکه وضعیت روحی و فکری مخاطبین نیز در مسیر ایدئولوژی های اشتباه سوق پیدا کرد. این موضوع ادامه فعالیت سوشال ها و آنلاین شاپ ها را با تنش مواجه ساخت، رویکردی که ماه عسل آن، بیکاری و تعطیلی مضاعف قشر آسیب پذیر و کم درامد و همچنین استارت آپ های نوپا و در حال تکامل بود.

هرچند محدودیت ها همیشه زمینه ساز خواسته های صنفی و مدنی قانونمند بوده و هست اما نباید باعث تعطیلی و انفعال آنها شود، بلکه برعکس در این فضا لازم است با قدرت و انگیزه بیشتر سنگر کسب و کار را حفظ و اجازه نداد محدودیت ها باعث زمین خوردن و شکست شود. توجه به این باور که معشیت افراد در گروی روشن بودن چراغ آنلاین شاپ ها بوده و بقای اکوسیستم به فعالیت وابسته است باعث می شود تا جامعه ای قوی و امیدوار که شکست را نمی پذیرند بر بستر اینترنت در تکاپو باشند.

 

تاثیر محدودیت های اینترنتی از دریچه آمار

بخش بزرگی از جامعه دیجیتال مارکتینگ در حوزه محتوا را خانم ها تشکیل می دهند که با افت 92 درصد در این زمینه، بیشترین آسیب را از شرایط کنونی متحمل شده اند. چیزی در حدود 11 میلیون نفر از طریق شبکه های اجتماعی امرار معاش می کنند که درآمد مستقیم بیش از 9 میلیون نفرشان به اینستاگرام وابسته است. این را در نظر بگیرید که اینستاگرام تنها یک سوشال مارکت نیست بلکه بستری بسیار قدرتمند جهت پاسخگویی به مشتری و بخشی از مسیر CRM بشمار می رود.

 

تاثیر محدودیت های اینترنتی از دریچه آمار

 

به موازات این داده ها، باید توجه ویژه مان را به سمت بخشی برد که کسب و کارهای بومی را تشکیل می دهند. آنهایی که بصورت بومی فعالیت می کنند به لحاظ راه اندازی فروشگاه و کانال عرضه خدمات، سختی و زحمات بسیار زیادی را متحمل شده اند. اکثر این آنلاین شاپ های بومی از بعد همه گیری کرونا به سوشال هایی مانند اینستاگرام روی آوردند و این در حالی بود که شبکه های اجتماعی داخلی مانند سروش و روبیکا هیچ برنامه مدون قابل توجهی از بحث مارکتینگ نداشتند تا بتوان با اعتماد سازی، فرصت های خلاقانه را در اختیار این قشر  از کسب و کارها قرار دهند.

لازم است بدانید صرف اینکه از یک شبکه اجتماعی به شبکه دیگری نقل مکان کرد اصلا به معنی وجود شرایط بهتر نیست زیرا ابتدا لازم است ترافیک و مشتری بالقوه در آنجا وجود داشته باشد تا اصطلاحا کاسبی برقرار باشد. وقتی در حوزه مارکتینگ ضعیف عمل می شود، در شرایط حساس و فورس ماژور این مشکلات نیز زبانه کشیده و دامان کسب و کارهای اینترنتی از جمله آنلاین شاپ های بومی را در بر میگیرد.

 

تاثیر محدودیت های اینترنتی از دریچه آمار 2

 

بسیاری از مردم در جامعه برای تامین نیازهای زندگی و یا کمک در مخارج به یک مهارت در زمینه کسب اینرتنتی روی می آورند. شغل هایی مانند تایپ مقاله، ادمین کانال های اجتماعی، ارتباط با مشتری، مدیریت تیم و بسیاری دیگر از این قبیل هستند و تبدیل به یک ستون قابل اتکا می گردند. خانم ها سهم بزرگی از اکوسیستم را از آن خود کرده اند که به عنوان جامعه ای بسیار موفق توانسته اند به دستاوردهای شغلی افتخار آفرین و کارآفرینی  دست پیدا کنند. در بخش کسب و کارهای آنلاین نزدیک به 64 درصد را خانم ها تشکیل می دهند که متاسفانه آسیب های زیادی را در جریان محدودیت های حاصل از فیلترینگ اینترنت متحمل شدند.

خانم های خانه دار که قسمت بیشتری از آنلاین شاپ های بومی را در دست خود دارند نیز مسیر رشد و توسعه را پیش روی شان داشتند ولی با از دسترس خارج شدن اینستاگرام و به طبع آن تعطیلی بازار، هزینه ها و درآمد منفی شده و بخش بزرگی از ایشان محل کسب شان را ترک گفتند. همچنین نقش خانم ها در شرکت ها و استارت آپ ها بقدری پررنگ و ارزش آفرین است که فشارهای اقتصادی، تعدیل نیرو و تعطیلی شرکت ها و پروژه ها مستقیما این قشر موفق و تاثیر گذار را هدف قرار داد.

 

تاثیر محدودیت های اینترنتی از دریچه آمار 2 3

 

تجربه ثابت کرده وقتی محدودیتی تحمیل می شود، استقبال از روش های جایگزین و یا تلاش برای دسترسی افزایش قابل توجهی پیدا می کند. دسترسی به اینترنت بین المللی لازمه حیات علمی، فناوری و دانش کشور است و عدم دسترسی به آن یک فرض غیرممکن بشمار می رود و از آنجاییکه هیچ مارکتینگ و تلاشی برای جذب کاربران در شبکه های داخلی صورت نمیگیرد، مردم به سایر پلتفرم ها که اتفاقا فیلتر هم هستند روی می آورند. آمار نشان می دهد استقبال از تلگرام نسبت به سال قبل بیش از 2 برابر شده و بازدید پست ها را تا حدود 3 میلیارد بار رسانده است.

 

تاثیر محدودیت های اینترنتی از دریچه آمار

 

وقتی صحبت از تولید داخلی به میان می آید، باید تمام ظرفیت ها برای رشد و نمو آنها صورت بگیرد. این امر نتنها باعث ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم می گردد بلکه شاخص فقز را تا حد زیادی پوشش و تولید خالص داخلی را که مانع خروج ارز می گردد افزایش می دهد. به بیان دیگر اینستاگرام بستری غنی و حرفه ای را در خود جای داده که به لطف جامعه مخاطبین با تنوع بالا،  امکان رشد و پیشرفت را برای توسعه و درامد بیشتر فراهم می سازد. تعطیلی کسب و کارهای آنلاین و سوشال ها نتنها به فرد، تیم و خانواده فشار می آورد بلکه باعث آسیب جدی به معشیت، آینده و زندگی نیز می شود.

اکوسیستم منفعل، نیروی کار ناامید و بی هدف را تولید می کند که تاثیر مستقیم اش را بر روی قشر آسیب پذیر می گذارد و هم افت رتبه را از نظر فناوری و تکنولوژی در بر دارد.در این شرایط لازم است با قدرت بیشتر و حفظ روحیه کاری به تلاش برای حفظ آنچه که مدت ها زمان گذشته اید پرداخته و اجازه ندهید محدودیت ها باعث فاصله گرفتن از رویایی که در سر دارید بشود.

 

تاثیر محدودیت های اینترنتی از دریچه آمار

 

آمار: نوین هاب | گزارش: تحریریه


نویسنده علیرضا ناجی

سایر مقالات نویسنده

علیرضا ناجی، فعال حوزه سئو و اسکیما می‌باشد. وی در زمینه تحقیق و ترجمه مقالات و آموزش حوزه فناوری اطلاعات، سئو و اسکیمای حرفه ای، بازی های رایانه ای و شبکه های اجتماعی فعالیت می‌کند و جدیدترین عناوین را به صورت محتوی غنی منتشر می‌نماید.

0

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ارسال دیدگاه