blog top bar
zhaket logo

مقایسه هاست اشتراکی و سرور اختصاصی

هاست و دامنه

5 دقیقه دقیقه زمان مطالعه

شما با مقایسه هاست اشتراکی و سرور اختصاصی متوجه می‌شوید که این دو سرویس چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند و باید از کدام یک برای سایت خود استفاده کنید. هم هاست اشتراکی و هم سرور اختصاصی، هر دو نوعی خدمات میزبانی برای وب هستند. با این حال، هر یک ویژگی‌های مربوط به خود را دارند. برخی از افراد علاقه بیشتری به هاست اشتراکی و برخی دیگر علاقه زیادی به سرور اختصاصی دارند. در ادامه، توضیح مفصلی درباره انواع هاست در اختیار شما قرار می‌دهیم تا متوجه شوید که کدام یک برای شما مناسب‌تر است.

هاست یعنی چه؟

در پاسخ به هاست چیست باید بگوییم که هاست به سرورهایی گفته می‌شود که در واقع میزبانی وب‌سایت‌ها را بر عهده دارند و لازم نیست که صاحبان وب‌سایت‌ها حتماً یک نرم‌افزار خاص با پهنای باند بالا برای طراحی سایت خود داشته باشند. به عبارت دیگر، صاحبان کسب و کارها برای خرید هاست هزینه می‌پردازند و از آن‌ها برای بخشی از منابع سرور خود استفاده می‌کنند. برخی دیگر نیز به صورت اجاره‌ای باید ماهیانه برای دریافت هاست هزینه بپردازند تا بتوانند از خدمات آن استفاده کنند.

مقایسه هاست اشتراکی و سرور اختصاصی

به طور کلی، دو نمونه هاست یا سرویس میزبان برای سایت‌ها وجود دارند که شامل هاست اشتراکی و سرور اختصاصی می‌شوند. در این بخش، اطلاعات کاملی درباره هر یک از این سرویس‌های میزبان در اختیارتان قرار می‌دهیم تا متوجه شوید که کدام یک برای سایت شما مناسب‌تر بوده و شما را در انتخاب بهترین هاست برای سایت وردپرس شما یاری می‌کند.

 هاست اشتراکی چیست؟

همانطور که از نام آن هم می‌توان متوجه شد، هاست اشتراکی به نوعی سرویس میزبان مشترک گفته می‌شود که چندین کسب و کار روی آن سایت خود را راه اندازی می‌کنند. هاست‌های اشتراکی برای کسب و کارهای کوچکتر مناسب هستند و کسانی که نمی‌توانند هزینه زیادی بپردازند، می‌توانند با قیمت مناسب‌تر، از این خدمات استفاده کنند. به این صورت که چندین کسب و کار به صورت مشترک روی این هاست سرویس خود را پیاده می‌کنند.

هاست اشتراکی حجم متوسط و نه چندان بالایی دارد که به افراد این امکان را می‌دهد تا با ترافیک داده متوسط، روی داده‌ها و اطلاعات خود مدیریت داشته باشند. بیشتر مواقع هاست‌های اشتراکی دارای محدودیت‌هایی هستند که ممکن است کیفیت سرویس را کمی دچار تغییر کنند؛ اما به طور کلی، برای کسب و کارهای کوچک و تازه تاسیس، کاملاً مناسب هستند و کار افراد را راه می‌اندازند.

ویژگی‌های هاست اشتراکی

در این بخش، برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های هاست اشتراکی را نام می‌بریم تا متوجه شوید چه تفاوت‌هایی با هاست اختصاصی دارد و چگونه باید از آن برای سرویس خود استفاده کنید.

1. انتقال داده‌ها به صورت محدود

هاست‌های اشتراکی به صورت محدود داده‌های شما را انتقال می‌دهند و نمی‌توانید هر میزان داده‌ای را که بخواهید، منتقل کنید. به عبارت دیگر، حجم مخصوصی برای انتقال داده‌ها در نظر گرفته می‌شود و شما نمی‌توانید حجم بیشتری از این میزان انتقال دهید. موقع خرید هاست و پرداخت هزینه به صورت ماهیانه، مشخص می‌شود که حجم ماهیانه شما چقدر است و نباید از این میزان گفته شده، داده‌های بیشتری انتقال دهید.

شاید این مقاله در ابتدا کار برای شما جالب به نظر برسد: معرفی بهترین هاست رایگان داخلی و خارجی

2. قیمت مناسب

قیمت هاست اشتراکی بسیار مقرون‌به‌صرفه است و شما می‌توانید با کمترین هزینه ممکن، از آن استفاده کنید. همین مسئله، یکی از مهم‌ترین دلایلی است که باعث شده بسیاری از کسب و کارهای کوچک از هاست اشتراکی استفاده کنند. پس اگر شما هم از نظر بودجه محدودیت دارید، مطمئن باشید که هاست اشتراکی می‌تواند برای شما مناسب باشد.

مقایسه هاست اشتراکی و سرور اختصاصی

3. استفاده و مدیریت راحت

کار کردن با هاست اشتراکی بسیار راحت است. چراکه یک صفحه خیلی کوچک، تمام اطلاعات در اختیار شما قرار داده می‌شود و می‌توانید خیلی راحت همه چیز را مدیریت کنید. به عبارت دیگر، در هاست اشتراکی ویژگی‌های خیلی عجیب و غریب و صفحات تخصصی نمی‌بینید. به همین دلیل هم مهم‌ترین موضوع در مقایسه هاست اشتراکی و سرور اختصاصی برای تازه واردها، همین مسئله است.

4. سرعت پایین

هاست اشتراکی سرعت فوق‌العاده پایین‌تری نسبت به سرور اختصاصی دارد. به همین دلیل هم اگر سایت شما ترافیک بالایی داشته باشد، ممکن است مردم بیش از اندازه اذیت شوند. به همین دلیل هم گفته می‌شود که این سرویس‌ها فقط برای کسب و کارها و وبسایت‌های کوچکی مناسب هستند که بازدید خیلی زیادی ندارند. شما می‌توانید با شرکت در دوره افزایش سرعت سایت ژاکت افزایش سرعت از طریق سرور را بر روی وب‌سایت خود اعمال کنید.

5.  امنیت پایین

در هاست اشتراکی از یک IP برای همه کسب و کارها استفاده می‌شود. در این شرایط، اگر فقط یکی از کسب و کارها کارهای مجرمانه‌ای مانند انتشار اسپرم و سایر موارد این چنینی انجام دهد، امنیت شما نیز پایین می‌آید. به همین دلیل هم بسیاری از افراد برای افزایش امنیت اطلاعات خود، ترجیح می‌دهند که به سراغ سرور اختصاصی بروند.

این مقاله را حتما بخوانید
مقایسه هاست وردپرسی و ووکامرسی؛ کدام یک بهتر است؟

سرور اختصاصی چیست؟

سرور اختصاصی دقیقاً در مقابل هاست اشتراکی قرار می‌گیرد. به این معنی که یک نوع سرویس میزبانی داده است که به صورت کاملاً اختصاصی برای سایت‌ها و اپلیکیشن‌های مختلف طراحی می‌شود. شما می‌توانید برای دسترسی به سرور اختصاصی، به صورت ماهیانه و یا سالیانه هزینه بپردازید و آن را در دسترس داشته باشید؛ اما به طور کلی، سخت‌افزار سرور اختصاصی به صورت کامل خریداری نمی‌شود و شما فقط می‌توانید با پرداخت هزینه، آن را اجاره کنید.

ویژگی‌های سرور اختصاصی

سرور اختصاصی آنقدر ویژگی‌های منحصر به فرد و فوق العاده‌ای دارد که باعث شده که تقریباً برای همه کسب و کارها در هر زمینه‌ای که کار می‌کنند، مناسب باشد؛ اما به طور کلی، بیشترین مشتریان سرورهای اختصاصی، کسب و کارهای بزرگ با ترافیک بالا هستند. در ادامه، به صورت مختصر برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های سپر اختصاصی را نام می‌بریم:

1. امنیت بسیار بالا

در سرور اختصاصی برای هر سایت، یک آی‌پی مشخص مورد استفاده قرار می‌گیرد. در نتیجه، حتی اگر سایر افراد هم از اعمال مجرمانه و اسپرم استفاده کنند، شما کاملا در امنیت کامل خواهید بود. از سوی دیگر، دسترسی‌ها به سرور اختصاصی فوق‌العاده محدودتراست. به همین به همین دلیل برای کسب و کارهایی که مشتریان باید تراکنش انجام دهند، امنیت بسیار بالایی را به ارمغان می‌آورد.

2. سرعت بالا

حتی در بالاترین حالت ترافیک سایت هم سرعت سایت شما به هیچ عنوان پایین نمی‌آید؛ چراکه از سرور اختصاصی استفاده کرده‌اید. سرور اختصاصی ۱۰۰ درصد سرعت سایت شما را بالا می‌برد. برای مثال، داده‌ها خیلی سریع‌تر سایت آپلود می‌شوند و همچنین مخاطبان نیز می‌توانند با بالاترین سرعت ممکن آن را ببینند. در نتیجه، مشتریان شما برای انجام فعالیت‌های مختلف در صف نمی‌مانند و این موضوع، باعث افزایش رضایت آن‌ها از سایت شما خواهد شد.

 3. انعطاف‌پذیری بالا

سرور اختصاصی انعطاف‌پذیری فوق‌العاده بالایی دارد و شما می‌توانید با توجه به شرایط خود، از نرم‌افزارها، فضای دیسک، رم و CPU مختلفی استفاده کنید. به عبارت دیگر، تمام بخش‌های سرور اختصاصی قابل تنظیم است و هیچگونه محدودیتی برای این گزینه نخواهید داشت.

4. هزینه بالا

یکی از مهمترین موضوعاتی که باید در مقایسه هاست اشتراکی و سرور اختصاصی بدانید، هزینه بالای سرور اختصاصی است. شما برای استفاده از ویژگی‌هایی که پیش از این گفتیم، باید هزینه نسبتاً بالایی بپردازید. با این حال، به شما این اطمینان را می‌دهیم که این هزینه کاملا ارزشش را دارد و می‌توانید به مزایای زیادی دست پیدا کنید.

5. نیاز به دانش تخصصی

گفتیم که هر کسی با کمترین میزان دانش در زمینه هاست هم می‌تواند از هاست اشتراکی استفاده کند. با این حال، موضوع درباره هاست تخصصی صدق نمی‌کند و شما کارشناسان دهندگان ما در کنار شما هستند تا بتوانید به راحتی از سرور اختصاصی برای سایت خود استفاده کنید. در این شرایط، مشکلی برای نصب، راه‌اندازی، پیکربندی و نگهداری نخواهید داشت.

مقایسه کلی هاست اشتراکی و سرور اختصاصی

در جدول زیر، به صورت کلی به مقایسه هاست اشتراکی و سرور اختصاصی می‌پردازیم. در این بخش، متوجه می‌شوید که هر یک از هاست اشتراکی و سرور اختصاصی چه مزایا و معایبی دارند. سپس تصمیم بگیرید که کدام یک برای کسب و کار شما مناسب‌تر است؟

وجه تفاوت سرور اختصاصی هاست اشتراکی
هزینه گران مقرون به صرفه
مدیریت نیاز به دانش فنی آسان
امنیت بالا متوسط رو به پایین
سرعت بالا پایین برای سایت‌های بزرگ
انعطاف پذیری بالا پایین
نوع IP اختصاصی اشتراکی

سخن پایانی

در این مطلب به صورت کامل به مقایسه هاست اشتراکی و سرور اختصاصی پرداختیم. همانطور که متوجه شدید، سرور اختصاصی نسبت به هاست اشتراکی خیلی امن‌تر و با سرعت بالاتری ارائه می‌شود. به همین دلیل هم شما می‌توانید با امنیت کامل، از آن برای افزایش سرعت سایت خود استفاده کنید. در نتیجه، افرادی که وارد سایت شما می‌شوند، رضایت بیشتری از شما خواهند داشت. این موضوع باعث می‌شود که بعداً هم وارد سایت شما شوند و ترافیک سایت را افزایش دهند. برای استفاده از سرور اختصاصی و اجاره ماهیانه و سالیانه، می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

سوالات متداول

1. آیا در سرور اختصاصی امکان پیکربندی دلخواه وجود دارد؟

2. مدیریت سرور اختصاصی نسبت به هاست اشتراکی چقدر پیچیده‌تر است؟

3. آیا هزینه‌های نگهداری سرور اختصاصی بیشتر از هاست اشتراکی است؟


نویسنده شقایق گیگلو

سایر مقالات نویسنده

مطالب مشابه

2

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

چرا باید بین هاست اشتراکی و سرور اختصاصی یکی رو انتخاب کنیم؟

ارسال دیدگاه