پشت تمام وبسایتها، تیمی از طراحان و توسعهدهندگان وب حضور دارند که تلاش میکنند تا یک سایت هم از نظر زیباییشناختی و هم کاربرد، جذاب بهنظر برسد. HTML و CSS دو زبان پایه برای ایجاد صفحات وب هستند. HTML ساختار صفحه را آماده میکند، در حالیکه CSS طرحبندی را برای دستگاههای مختلف ارائه میدهد. برای همین میتوان گفت که یادگیری HTML و CSS برای طراحی سایت از اهمیت بالایی برخوردار است. برای یادگیری html در طراحی سایت بهصورت حرفهای، با ما در ادامه همراه باشید.
معرفی زبان HTML و CSS
برای اینکه از اهمیت یادگیری HTML و CSS برای طراحی سایت آگاه شوید، در این قسمت این دو زبان برنامهنویسی را معرفی خواهیم کرد.
زبان HTML چیست؟
HTML مخفف “Hypertext Markup Language” است. این زبان بهعنوان یک زبان نشانهگذاری استاندارد، برای ساخت صفحات وب و اپلیکیشنها استفاده میشود. HTML از مجموعهای از برچسبها برای ساختار محتوا و تعریف طرح صفحه وب استفاده میکند. این برچسبها توسط مرورگرهای وب برای نمایش متن، تصاویر، پیوندها و سایر عناصر رسانهای در اینترنت تفسیر میشوند. یادگیری اصول طراحی سایت با HTML و CSS برای ایجاد صفحات وب تعاملی و بصری جذاب، یک ضرورت است. مهمترین کاربردهای HTML عبارتند از:
- توسعه صفحات وب
- پیمایش در اینترنت
- طراحیهای واکنشگرا
- عملکرد ذخیرهسازی در مرورگر
- پشتیبانی از ورود اطلاعات
- ایجاد اسناد وب
- توسعه بازی
- برنامههای وب آفلاین
- ویژگی Cutting Edge
- غنیسازی وبسایت
زبان CSS چیست؟
CSS مخفف عبارت “Cascading Style Sheets” است که برای توصیف ارائه و استایل یک سند نوشتهشده در یک زبان نشانهگذاری مانند HTML مورد استفاده قرار میگیرد. این زبان برنامهنویسی به توسعهدهندگان وب اجازه میدهد تا ظاهر عناصر HTML را در یک صفحه وب، از جمله طرح، رنگها، فونتها و سایر جنبههای بصری، کنترل و تنظیم کنند. CSS محتوای یک صفحه وب را از ارائه آن جدا، و حفظ و بهروزرسانی طراحی سایت را آسانتر میکند. با استفاده از این زبان، میتوانید صفحات وب جذاب و ثابتی را در دستگاهها و صفحه نمایشهای مختلف ایجاد کنید، در واقع طراحی سایت ریسپانسیو نتیجه استفاده درست از کلاسها و کدهای css است. از مهمترین کاربردهای CSS میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کنترل افکتها و انیمیشنهای فلش
- مدیریت قالبهای وب پویا
- تجارت الکترونیک
- رسانههای اجتماعی
- مدیریت فایل تصویری
- سهولت دسترسی
- تعمیر و نگهداری وبسایت
- نمایندگی Server-Side و End-User
- بارگذاری سریعتر صفحه
- تجربه کاربری بهبودیافته
- تسریع توسعه وب
- سادهسازی تغییرات طرحبندی
- سازگاری دستگاه
مزایای یادگیری HTML در طراحی سایت چیست؟
یادگیری HTML برای طراحی سایت چندین مزیت دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم.
- ساختاربندی و سازماندهی:
HTML پایه و اساس ساختاربندی و سازماندهی محتوای یک سایت است. این مزیت به شما امکان میدهد تا سرفصلها، پاراگرافها، فهرستها، تصاویر، پیوندها و سایر عناصر صفحه را تعریف و بهراحتی یک سایت سازمانیافته و کاربرپسند ایجاد کنید. - کنترل بر محتوا:
با یادگیری HTML برای طراحی سایت، کنترل محتوای وبسایت خود را بهدست میآورید. بدین ترتیب میتوانید طرحبندی، قالببندی و نحوه قرارگیری متن و تصاویر را سفارشی کنید و مطمئن شوید که وبسایت، طراحی و برند مورد نظر شما را منعکس میکند. - سازگاری و دسترسی:
HTML یک زبان جهانی است که همه مرورگرهای وب آن را درک میکنند. بنابراین سایت شما برای طیف گستردهای از کاربران قابل دسترسی خواهد بود. همچنین به شما این امکان را میدهد که وبسایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنید و دید و دسترسی آن را بهبود بخشید. - همکاری با توسعهدهندگان:
درک HTML، امکان همکاری بهتر با توسعهدهندگان وب را فراهم میکند. شما میتوانید بهطور موثر نیازهای طراحی خود را به اشتراک بگذارید و برای ساخت وبسایتی که با چشمانداز شما مطابقت دارد با یکدیگر همکاری کنید. - یادگیری مستمر:
HTML بلوک سازنده توسعه وب است. با آموزش طراحی سایت با HTML و CSS، درک سایر زبانهای وب مانند جاوا اسکریپت آسانتر میشود، مجموعه مهارتهای شما گسترش مییابد و فرصتهای جدیدی را در این زمینه بهدست میآورید.
بهترین دوره برای آموزش طراحی سایت کدام است؟
اگر میخواهید یاد بگیرید که چگونه وبسایتهای زیبا و کاربردی طراحی کنید، دوره طراحی سایت ژاکت آکادمی، یک گزینه ایدهآل برای شماست. در این دوره با اصول طراحی سایت با HTML و CSS آشنا خواهید شد و یاد میگیرید که چگونه از ابزارها و فریمورکهای مختلف مانند وردپرس، برای ایجاد یک سایت باکیفیت استفاده کنید. دوره جامع طراحی وبسایت شامل چهار بخش زیر است:
- آموزش طراحی سایت با وردپرس
- اصول طراحی سایت با HTML و CSS
- طراحی بنر سایت
- آموزش طراحی صفحه فرود
این دوره به افرادی که تجربه قبلی در زمینه طراحی وب ندارند و همچنین آنهایی که میخواهند مهارتها و دانش خود را در زمینه طراحی سایت ارتقا دهند، پیشنهاد میشود. دوره صفر تا صد طراحی وبسایت ژاکت آکادمی، بهصورت عملی و پروژهمحور طراحی شده است و شرکتکنندگان پس از پایان دوره میتوانند وارد بازار کار شوند و پروژههای مختلف طراحی سایت را با تسلط کافی و بالاترین کیفیت انجام دهند.
اساتید دوره طراحی وبسایت ژاکت آکادمی، همگی از متخصصین این حوزه هستند که سالهاست بهعنوان طراح و توسعهدهندگان وبسایتهای مختلف فعالیت میکنند. از اینرو سرفصلهای این دوره را بهگونهای طراحی کردهاند که منطبق با نیازهای دنیای امروز باشد و دانشجویان بتوانند از تخصص و تجربه آنها برای افزایش مهارت خود در طراحی وبسایتهای مختلف بهره ببرند.
لازم بهذکر است که امکان خرید هریک از بخشهای دوره بهصورت جداگانه نیز وجود دارد، اما با خرید یکجا، از ۵۰ درصد تخفیف ویژه برخوردار خواهید شد. همچنین ژاکت آکادمی تا یکماه ضمانت بازگشت وجه دارد و پس از مشاهد ۳۰ درصد ویدیوها میتوانید تصمیم به ادامه دوره یا انصراف از آن بگیرید.
سخن پایانی
در این مقاله درباره اصول طراحی سایت با HTML و CSS صحبت کردیم. این زبانها، ابزارهای ضروری برای ساخت سایتهای جذاب و کاربردی هستند. با استفاده از آنها میتوانید وبسایتهایی را طراحی کنید که نیازها و انتظارات مشتریان و کاربران شما را برآورده میکنند. همچنین با بهکارگیری آنها میتوانید مطمئن شوید که سایت طراحیشده، ناوبری مناسبی دارد و استفاده از آن آسان است. در نهایت با تسلط بر HTML و CSS، این امکان را خواهید داشت که ویژگیهایی چون رابط کاربری، دسترسی، قابلیت استفاده و واکنشگرایی وبسایت خود را ارتقا دهید.
نویسنده سینا عباسی
سایر مقالات نویسندهسینا عباسی، مدیر سئو ژاکت، بیش از 7 ساله که بهصورت تخصصی در حوزه سئو فعالیت میکند. وی مدرس و مشاور سئوی کسب و کارهای اینترنتی میباشد. سینا عباسی با تخصص و تجربهای که در حوزه سئو دارد، نگاه شما را به آموزش سئو در دنیای دیجیتال مارکتینگ تغییر میدهد.