blog top bar
zhaket logo

Semrush بهتر است یا Ahrefs؟

سئو

13 دقیقه زمان مطالعه

SEMrush و Ahrefs دو ابزار مهم در دنیای سئو هستند. اگر با حوزه دیجیتال مارکتینگ آشنا هستید حتما با یکی از این ابزارها برخورد کرده اید.

هر دو ابزار  ویژگی های خارق العاده را ارائه می دهند که به شما امکان می دهد سایت خود را برای موتورهای جستجوی مختلف بهینه کنید.

چه بخواهید وب سایت خود را عمیقاً تجزیه و تحلیل کنید، رقبای خود را ردیابی کنید، یا فقط بخواهید به اموتور جستجوی خود عمیق تر بپردازید، این دو ابزار می توانند به شما در رفع تمام نیازهای سئو کمک کنند.

بهبود ترافیک موتورهای جستجو می تواند به سرعت نرخ تبدیل و فروش شما را افزایش دهد. اگر به این فکر می کنید که چگونه می توانید ترافیک موتور جستجوی خود را افزایش دهید، این دو ابزار می توانند به شما کمک کنند.

با این حال، از آنجایی که هر دو ابزار کارکردهای مختلفی را ارائه می دهند، مردم خرید ابزاری را که متناسب با نیازهایشان است، چالش برانگیز می دانند. خوب، اگر دقیقاً در همان دسته قرار می گیرید، نگران نباشید! ما لیستی از ویژگی ها و بررسی دقیق Ahrefs در مقابل SEMrush را ارائه کرده ایم تا تصمیم شما را آسان کنیم.

در این مقاله ما قصد داریم دو ابزار سئو معروف یعنی Ahrefs و Semrush را با هم مقایسه کنیم. پس از مطالعه مقاله، می توانید به راحتی تشخیص دهید که کدام مورد گزینه بهتری برای شما محسوب می شود. ما قصد داریم این دو ابزار را در مواردی مثل ابزارهای بررسی دامنه، کلمات کلیدی و بک لینک با هم مقایسه کنیم.

اما قبل از هرچیز باید به یک سوال مهم پاسخ دهیم:

Semrush و Ahrefs چه کاربردی دارند؟

Semrush و Ahrefs هر دو پلتفرم هایی هستند که با استفاده از آن ها می توانید سایت خودتان را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنید. روش انجام این کار برای هرکدام از این ابزارها کاملا متفاوت است، اما مهم ترین چیزی که در اختیار شما قرار می دهند، اطلاعات است. شما می توانید از این اطلاعات برای کارهای مختلفی استفاده کنید. برای مثال:

  • پیدا کردن مواردی که مردم در زمینه کاری شما به دنبال آن هستند
  • ایجاد محتواهای جدید برای کسب ترافیک ارگانیک
  • پیدا کردن فرصت های لینک سازی از سایت های دیگر به سایت خودتان
  • اعمال تغییرات فنی در سایت برای عملکرد بهتر در نتایج جستجو

برای مثال هر دو ابزار دارای قابلیت پیشنهاد کلمه کلیدی (براساس کلمات انتخابی شما) هستند. شما می توانید از کلمات پیشنهادی برای نوشتن مقالاتی استفاده کنید که به راحتی در موتورهای جستجو لیست می شوند و می توانند ترافیک زیادی را برای شما جذب کنند. همچنین با استفاده از این ابزارها می توانید سختی یا آسانی رنک گرفتن در موتورهای جستجو را برای هر کلمه کلیدی تشخیص دهید.

با استفاده از Ahrefs و Semrush می توانید سایت هایی را پیدا کنید که امکان گرفتن بک لینک از آن ها وجود دارد. با استفاده از قابلیت SEO audit هم می توانید قسمت های مختلفی که امکان بهبود آن ها وجود دارد را پیدا کنید تا به نتایج بهتری در موتورهای جستجو برسید.

البته این موارد فقط تعدادی از قابلیت های Semrush و Ahrefs هستند و این ابزارها قابلیت های متعددی دارند که با استفاده از آن ها به راحتی می توانید رنک ۱ گوگل را کسب کنید. در ادامه تمامی این موارد را به صورت دقیق بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید:

ابزارهای بررسی دامنه

یکی از کارهایی که می توانید با استفاده از Ahrefs و Semrush انجام دهید، آنالیز و بررسی دامنه است. با این قابلیت یک دید کلی از عملکرد سایت خودتان از لحاظ سئویی خواهید داشت. شما می توانید هم برای آنالیز سایت خودتان و کشف مشکلات احتمالی و هم آنالیز سایت رقبا به منظور پیدا کردن روش کار آن ها، از این ابزار استفاده کنید. با دیگر ابزارهای آنالیز رقبا آشنا شوید.

انجام آنالیز دامنه در هر دو ابزار کار راحتی است و فقط کافیست آدرس دامنه موردنظر خودتان را در کادر مشخص شده وارد کنید تا به سرعت اطلاعات موردنیاز خودتان را دریافت کنید. اطلاعاتی که هر دو ابزار در اختیار شما قرار می دهند، به شرح زیر هستند:

  • امتیاز Authority: این امتیاز به صورت کلی به شما می گوید که عملکرد احتمالی سایت در موتورهای جستجو به چه صورت است.
  • میزان بازدید: با این قابلیت مقدار تقریبی بازدیدکننده های سایت شما به صورت ماهیانه نمایش داده می شود.
  • لینک های خارجی: این اطلاعات نشان دهنده تعداد کلی بک لینک ها است.
  • تعداد تمام کلمات کلیدی که سایت شما در آن ها رنک دارد.
  • انکرتکست هایی که به صورت متناوب مورد استفاده قرار می گیرند.
  • دامنه های مشابه

با اینکه کیفیت بررسی دامنه در Ahrefs و Semrush تقریبا یکسان است، اما به نظر ما Ahrefs از لحاظ راحتی استفاده از آمارهای کلیدی کمی برتری بیشتری دارد. در Semrush برای دستیابی به آمار موردنظر، باید کمی در قسمت های مختلف سایت چرخ بزنید.

برای مثال، در Ahrefs می توانید ارزش ترافیک دامنه (پولی که باید برای دریافت این مقدار ترافیک برای تبلیغات خرج کنید) را بلافاصله مشاهده کنید. داشتن این آمار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اما در Semrush باید ابتدا وارد یک گزارش جداگانه (Organic Research) شوید تا این اطلاعات را دریافت کنید. البته انجام این کار خیلی هم سخت نیست، اما بهتر است چنین آمارهایی از همان ابتدا در دسترس شما قرار بگیرند.

همچنین برخلاف Ahrefs، Semrush ارزش جهانی سایتتان را به شما نمی گوید و فقط می توانید این آمار را با توجه به کشور موردنظر خودتان دریافت کنید.

به عنوان بخشی از نتایج بررسی دامنه، هر دو ابزار مقدار تقریبی ترافیک ماهیانه را برای دامنه موردنظر نمایش می دهند. البته توجه داشته باشید که این آمار دقیق نیست و کاملا تقریبی است.

براساس مطالعات انجام شده، مقدار تقریبی Semrush به آمارهای واقعی نزدیک تر بودند. همچنین این ابزار میزان دقت این آمارها را نیز در سه دسته High، Medium و Low دسته بندی می کند. پیشتر به طور کامل توضح داده ایم که SEMRush چیست.

نکته ای که باید در مورد این آمار به یاد داشته باشید، این است که باید از آن ها برای پیدا کردن ترندها استفاده کنید و نمی توانید به عنوان یک راهکار کلی به آن ها نگاه کنید. قابلیت محبوبی که برای این کار در Semrush گنجانده شده اما در Ahrefs وجود ندارد، نقشه موقعیت رقابتی (Competitive Positioning Map) است.

نقشه موقعیت رقابتی در semrush

این نقشه دید کلی خوبی در مورد عملکردتان در مقایسه با رقبا به شما می دهد. این آمار، براساس تعداد کلمات کلیدی که دارای رنک هستند و مقدار ترافیک تقریبی ماهیانه است.

این شکل تصویر سازی داده ها یکی دیگر از تفاوت های کلیدی بین Semrush و Ahrefs است. در Semrush اکثر داده هایی که مشاهده می کنید، به صورت گرافیکی هم نمایش داده می شوند. با وجود اینکه Ahrefs هم داده های گرافیکی زیادی در اختیار شما قرار می دهد، اما چیزی که در ابتدا مشاهده می کنید، بیشتر اعداد و جدول است.

در هر دو ابزار، مشاهده داده ها در سطح کشور برای یک دامنه خیلی آسان است، اما در Semrush یک کلید در بالای صفحه وجود دارد که با کمک آن به راحتی می توانید انتخاب کنید که داده ها به صورت جهانی نمایش داده شوند و یا فقط برای یک کشور خاص!

مشاهده وضعیت دامنه در کشورهای مختلف در semrush

به صورت کلی هر دو ابزار عملکرد نسبتا خوبی در بخش آنالیز دامنه دارند، اما Ahrefs به دلیل سادگی در استفاده و Semrush برای نمایش بهتر اطلاعات شناخته شده اند.

تحقیق کلمه کلیدی

تحقیق کلمات کلیدی به صورت کلی شامل چهار بخش مختلف است:

  • تعیین تعداد کاربرانی که یک کلمه کلیدی خاص را جستجو می کنند
  • تعیین مقدار سختی رنک گرفتن در یک کلمه کلیدی
  • پیدا کردن سایت هایی که در کلمه موردنظر رنک دارند
  • مشاهده کلمات کلیدی مشابه و پیشنهادی

با استفاده از هر دو ابزار، پیدا کردن این اطلاعات خیلی آسان است. فقط کافیست کلمه کلیدی را در قسمت موردنظر وارد کنید تا بلافاصله اطلاعات موردنیاز را دریافت کنید. این اطلاعات عبارتند از حجم جستجو، امتیاز سختی کلمه کلیدی، سایت هایی که از قبل رنک دارند و لیست کلمات کلیدی مرتبط.

نتیجه تحقیق کلمه کیک کریسمس در ابزار سئو

هر دو پلتفرم از درصد برای نمایش میزان سختی کلمه کلیدی استفاده می کنند و هرچقدر این درصد بیشتر باشد، سختی کلمه کلیدی هم بیشتر خواهد بود. همچنین با استفاده از هر دو ابزار هم می توانید لیستی از کلمات کلیدی ایجاد کنید تا هر زمانی که بخواهید به آن ها دسترسی داشته باشید.

چیزی که در مورد نحوه تعیین امتیاز سختی کلمه کلیدی Ahrefs جالب است این است که علاوه بر میزان سختی کلمه کلیدی، تعداد بک لینک هایی که برای رسیدن به صفحه اول نیاز دارید را هم به شما نمایش می دهد.

نمودار سختی کلمه کلیدی

البته Semrush هم اخیرا چنین قابلیتی را اضافه کرده است و با استفاده از آن می توانید تعداد تقریبی بک لینک ها را مشاهده کنید. اما در حالی که Ahrefs این داده ها را برای تمام کلمات کلیدی نمایش می دهد، اما Semrush آن را فقط برای برخی از کلمات کلیدی نشان می دهد.

در برخی موارد هم یک پیام مبهم دریافت می کنید و به شما گفته می شود که برای رنک گرفتن در یک کلمه کلیدی به مقدار زیادی لینک سازی و سئو داخلی نیاز خواهید داشت.

در زمینه تحقیق کلمه کلیدی، بخش های دیگری هم وجود دارند که Ahrefs در آنها مزیت بیشتری نسبت به Semrush دارد:

اول اینکه Ahrefs علاوه بر مقدار سرچ ، تعداد کلیک های احتمالی را هم نمایش می دهد. این اطلاعات توسط Semrush تامین نمی شود. اما برتری اصلی Ahrefs این است که امکان انتخاب موتور جستجو را هم به شما می دهد. در Semrush تحقیق کلمه کلیدی فقط برای گوگل انجام می شود، اما Ahrefs ده موتور جستجوی برتر از جمله یوتیوب و آمازون را هم پوشش می دهد.

با وجود اینکه حدودا ۹۲ درصد جستجوهای وب در گوگل انجام می شوند، اما در صورتی که به اطلاعات دیگر سایت ها (به خصوص یوتیوب و آمازون) نیاز داشته باشید، Ahrefs گزینه خیلی بهتری است. اما اگر به دنبال ابزاری هستید که هم جستجوی ارگانیک و هم تبلیغات کلیکی را پوشش دهد، Semrush ابزار بهتری است. این ابزار میزان رقابت در تبلیغات کلیکی و میزان انتشار داده ها را هم نمایش می دهد و می توانید از آن برای طراحی کمپین های کلیکی نیز استفاده کنید. تنها اطلاعاتی که Ahrefs در مورد تبلیغات کلیکی نمایش می دهد، قیمت هر کلیک است.

این مقاله را حتما بخوانید
آموزش سئوی وب سایت های خدماتی

به صورت کلی به نظر ما Ahrefs ابزار بهتری در این بخش است، زیرا در نگاه اول اطلاعات بیشتری را در مورد جستجوی ارگانیک در اختیار شما قرار می دهد و می توانید تحقیق کلمات کلیدی را برای موتورهای جستجوی بیشتری انجام دهید، اما اگر تبلیغات کلیدی برای شما مهم است، Semrush گزینه مناسب تری به شمار می رود.

بازاریابی محتوا با استفاده از Semrush و Ahrefs

علاوه بر ابزارهای تحقیق کلمه کلیدی، Semrush و Ahrefs قابلیت های متنوعی هم برای بازاریابی محتوا دارند. در Semrush این قابلیت ها تحت عنوان Content Marketing Toolkit شناخته می شوند و با استفاده از ابزارهای موجود در آن می توانید:

  • موضوعات جدیدی را برای نوشتن پیدا کنید
  • محتوای فعلی سایت خودتان را از منظر سئو بررسی کنید
  • کلمات کلیدی که رقبا در محتواهای خودشان استفاده می کنند را شناسایی کنید
  • ذکر اسم برند خودتان در سایت های دیگر را بررسی کنید
  • کپی بودن محتواها را بررسی نمایید

این قابلیت ها مطمئنا در زمینه های مختلفی می توانند به شما کمک کنند، اما متاسفانه برای استفاده از آن ها باید پلن گران قیمت تر این ابزار را خریداری کنید.

قابلیت های بازاریابی محتوایی Ahrefs به این اندازه گسترده نیستند، اما باز هم کمک زیادی به شما خواهند کرد. شما می توانید در قسمت Content Explorer این ابزار موضوع موردنظر خودتان را وارد کنید و اطلاعاتی مثل محبوبیت کلی موضوع، سایت هایی که در حال حاضر رنک اول هستند و نویسنده های برتر در مورد این موضوع را به دست بیاورید. پیشنهاد می کنیم مقاله Ahrefs چیست را مطالعه کنید.

آنالیز بک لینک

عملکرد سایت در موتورهای جستجو تا حدود زیادی به تعداد بک لینک های آن بستگی دارد. در هر دو ابزار مورد بررسی شما می توانید یک دامنه را وارد کنید و لیست تمام بک لینک های سایت را مشاهده کنید. با دیگر ابزارهای بررسی بک لینک های سایت آشنا شوید.

حجم دیتابیس بک لینک ها

با توجه به اعداد و ارقامی که توسط دو پلتفرم Semrush و Ahrefs منتشر شده است، Semrush با داشتن ۸۰۸ میلیون دامنه، حجم دیتابیس بزرگتری نسبت به Ahrefs دارد. دامنه های تحت پوشش Ahrefs حدودا ۱۸۷ میلیون عدد است.

این بدین معنی است که به صورت تئوری Semrush می تواند عملکرد بهتری در زمینه آنالیز دامنه و بک لینک داشته باشد. البته در تست هایی که انجام شده، این موضوع تا حدود زیادی به دامنه ای بستگی داشت که در حال بررسی هستند.

اما حداقل روی کاغذ می توان گفت که Semrush به دلیل داشتن دیتابیس گسترده تر عملکرد بهتری هم خواهد داشت.

گزارشات و ابزارهای مربوط به بک لینک

در مورد گزارش آنالیز بک لینک، هر دو ابزار اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار می دهند. این اطلاعات عبارتند از:

  • تعداد لینک های dofollow و nofollow
  • کشور مبدا بک لینک ها
  • انکرتکست مورد استفاده
  • دامنه های جدید و از دست رفته
  • نوع دامنه لینک دهنده

Semrush اطلاعات را به صورت ساده و با استفاده از چارت های گرافیکی نمایش می دهد و به راحتی می توانید از اطلاعات به دست آمده استفاده کنید و به همین خاطر نسبت به Ahrefs برتری دارد.

هر دو ابزار SEMrush و Ahrefs هم قابلیتی به نام Link Intersect دارند که با استفاده از آن می توانید یک URL از سایت خودتان را با URL سایت رقیب مقایسه کنید. سپس گزارشی از تمام لینک هایی دریافت خواهید کرد که به سایت رقیب داده شده است.

بررسی سایت

هر دو ابزار Ahrefs و Semrush امکان بررسی سایت را در اختیار شما قرار می دهند و به شما این امکان را می دهند که عملکرد سایت خودتان را از لحاظ سئو تکنیکال و on-Site بررسی کنید. برای بررسی سایت هر دو ابزار به دنبال مشکلاتی می گردند که ممکن است روی عملکرد سایت شما در موتورهای جستجو تاثیر داشته باشد. این مشکلات ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • صفحاتی که سرعت لود پایینی دارند
  • محتوای تکراری
  • مشکلات مربوط به SSL
  • مشکلات Crawl
  • هدرهای حذف شده
  • استفاده زیاد از کلمات کلیدی
  • لینک های شکسته

هر دو ابزار پیشنهادات خیلی خوبی در مورد سئو تکنیکال به شما می دهند و به صورت دقیق شرح می دهند که هر پیشنهاد را چطور اجرا کنید. اما قابلیت مهمی که در Semrush وجود دارد، این است که می توانید تسک های سئو را به صورت مستقیم برای ترللو ارسال کنید تا تیم فنی آن ها را برطرف کند. اگر از ترللو هم استفاده نمی کنید، با استفاده از اتصال Zapier می توانید تسک ها را برای دیگر نرم افزارهای مدیریت پروژه هم ارسال کنید.

با وجود اینکه هر دو ابزار امکانات خیلی زیادی را در تمامی زمینه ها در اختیار شما قرار می دهند، اما Semrush در زمینه بررسی سایت اطلاعات مفیدتری را در اختیار شما قرار می دهد و به همین خاطر امتیاز کلی را در این بخش به دست می آورد.

بررسی لینک های شکسته

اصلاح لینک های شکسته یکی از تاکتیک های مهم در سئو است. در این روش باید لینک های شکسته را که به محتوای حذف شده یا بی ارزش داده شده اند، پاک کنید و از کسی که به مطلب شما لینک داده است، بخواهید که آن را به یک مطلب جدید منتقل کند.

برای انجام این کار، شما باید بتوانید قبل از هر چیز لینک های شکسته را شناسایی کنید که در هر دو ابزار Ahrefs و Semrush این امکان وجود دارد.

در Ahrefs به راحتی می توانید لینک های شکسته را پیدا کنید و فقط کافیست در بخش Site Explorer آدرس سایت مقصد را وارد کنید و سپس گزینه Backlinks > Broken را انتخاب کنید. سپس لیستی از تمام لینک های شکسته ورودی سایت خودتان را پیدا می کنید.

استفاده از این قابلیت در Semrush سخت تر است و باید قبل از هرچیز یک گزارش آنالیز بک لینک را اجرا کنید و سپس به بخش صفحات ایندکس شده مراجعه کنید و روی گزینه Broken Pages کلیک کنید تا خروجی را در فرمت Excel یا CSV دریافت کنید. در نهایت می توانید این فایل را فیلتر کنید تا خطاهای ۴۰۴ را پیدا کنید.

به صورت کلی در این بخش روشی که Ahrefs در پیش گرفته است به نظر بهتر می آید.

رابط کاربری و راحتی استفاده

از این لحاظ هیچکدام از این دو ابزار تفاوت چندانی با هم ندارند، اما به صورت کلی استفاده از Ahrefs نسبت به Semrush راحت تر است. رابط کاربری این ابزار از Semrush مرتب تر است و نحوه چیدمان منوهای آن هم منطقی تر است. همچنین گروه بندی اطلاعات داشبورد آن نیز منسجم تر به نظر می رسد.

در Ahrefs یک نگاه کلی از اطلاعات مربوط به سئو خواهید داشت، اما برای رسیدن به اطلاعات موردنیاز خودتان در Semrush باید کمی بیشتر در منوهای مختلف بگردید. البته منظور ما این نیست که استفاده از Semrush سخت است. دلیل پیچیدگی بیشتر این ابزار هم این است که معمولا اطلاعات بیشتری را نسبت به Ahrefs در اختیار شما قرار می دهد. در صورتی هم که به تصویری سازی اطلاعات علاقه دارید، Semrush عملکرد خیلی بهتری خواهد داشت.

 

مزایای Ahrefs نسبت به Semrush

  • شما می توانید از Ahrefs برای انجام تحقیقات کلمات کلیدی برای طیف گسترده ای از موتورهای جستجوی مختلف استفاده کنید – Semrush فقط با Google کار می کند.
  • مسلماً استفاده از Ahrefs کمی ساده‌تر از Semrush است و اطلاعات قابل هضم بیشتری را در یک نگاه به شما می‌دهد.
  • انجام تجزیه و تحلیل لینک شکسته با Ahrefs آسان تر است.

اگر می خواهید این ابزار را تهیه کنید به صفحه خدمات وردپرس مراجعه کنید.

مزایای Semrush نسبت به Ahrefs

  • Semrush در مورد تعداد گزارش هایی که می توانید در روز تهیه کنید بسیار سخاوتمندتر است. اگر می‌خواهید هر روز تحقیقات زیادی در زمینه بک لینک یا کلمات کلیدی انجام دهید، Semrush به طور قابل‌توجهی ارزش بهتری نسبت به Ahrefs دارد.
  • محدودیت‌های پروژه Semrush کمی سخاوتمندانه‌تر هستند (با این هشدار که Ahrefs محدودیت‌های پروژه نامحدودی را برای دامنه‌های «تأیید شده» ارائه می‌کند).
  • Semrush در شناسایی و خروجی لینک های مضر بسیار بهتر از Ahrefs است.
  • رویکرد به سبک CRM Semrush برای توسعه به این معنی است که شما می‌توانید کمپین‌های لینک بیلدینگ واقعا عالی ایجاد کنید.
  • پشتیبانی تلفنی برای Semrush در دسترس است – این مورد در مورد Ahrefs صدق نمی کند.
  • تحقیقات ما نشان می‌دهد که تخمین‌های ترافیک Semrush دقیق‌تر از Ahrefs هستند.

اگر می خواهید این ابزار را تهیه کنید به صفحه خدمات وردپرس مراجعه کنید.

Semrush یا Ahrefs سخن نهایی

بنابراین سوال اینجاست که کدام ابزار بهتر است؟ Semrush یا Ahrefs؟ به نظر ما هر دو ابزار برای پروژه های مرتبط به سئو مناسب هستند. اما بسته به نیازهای شما ممکن است یکی از آن ها گزینه مناسب تری برای کسب و کار شما به شمار برود.

برای مثال اگر به داده های چندین موتور جستجو نیاز دارید، Ahrefs گزینه بهتری به شمار می رود. همچنین قیمت گذاری این ابزار برای کسب و کارهایی که به چند اکانت مختلف نیاز دارند، بهتر از Semrush است. از طرفی دیگر Semrush قابلیت های متنوع تری دارد و ویژگی هایی دارد که در Ahrefs وجود ندارد.

در نهایت انتخاب اینکه از کدام ابزار استفاده کنید، کاملا به خودتان بستگی دارد. شما می توانید با توجه به ویژگی هایی که برای هر ابزار برشمرده شد، یکی از آن ها را برای کسب و کار خودتان انتخاب نمایید.

آیا تجربه ای در استفاده از Ahrefs، SEMrush یا هر دو را دارید؟ در نظرات زیر به ما اطلاع دهید که چه کاری برای شما انجام داده است و چه کاری انجام نداده است!


نویسنده سینا عباسی

سایر مقالات نویسنده

سینا عباسی، مدیر سئو ژاکت، بیش از 7 ساله که به‌صورت تخصصی در حوزه سئو فعالیت می‌کند. وی مدرس و مشاور سئوی کسب و کارهای اینترنتی می‌باشد. سینا عباسی با تخصص و تجربه‌ای که در حوزه سئو دارد، نگاه شما را به آموزش سئو در دنیای دیجیتال مارکتینگ تغییر می‌دهد.

مطالب مشابه

0

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ارسال دیدگاه