blog top bar
zhaket logo

درآمد از یوتیوب چگونه انجام شده و نحوه محاسبه آن به چه صورت است؟

شبکه های اجتماعی

19 دقیقه زمان مطالعه

درآمد از یوتیوب نسبت به سایر پلتفرم‌ها کمی پیچیده تر بوده و نیاز است که شما حتما در خصوص روش‌ها و نحوه اجرا آن مطالعه کنید. محاسبه درآمد از یوتیوب برای تمامی افرادی که قصد دارند تا از این پلتفرم به کسب درآمد برسند مهم است. امروزه خبرهای زیادی حاکی از درآمد نجومی یوتویبرها به گوش می‌رسد. از همین رو شاید برای شما هم این سوال مطرح شود که محاسبه درآمد یوتیوب به چه صورت انجام می‌شود؟ چگونه می‌توان به درآمدهای بالا در این پلتفرم رسید؟

میزان درآمد واقعی یوتیوبرها چقدر است؟

  • سرویس AdSense گوگل تقریبا 68% درآمد خود را به یوتیوبرها پرداخت می‌کند. یعنی به ازای هر 100 دلار 68 دلار به صاحب کانال در یوتیوب پرداخت می‌شود. برای آشنایی کامل با Google AdSense به مقاله سرویس گوگل ادسنس مراجعه کنید.
  • نرخ های واقعی که یک تبلیغ کننده می پردازد، معمولا بین 0.10 تا 0.30 دلار برای هر بازدید متفاوت است، اما به طور متوسط 0.18 دلار در هر بازدید است.
  • به طور متوسط، کانال YouTube می‌تواند 18 دلار به ازای هر 1000 بازدید از تبلیغات دریافت کند. این معادل 3 تا 5 دلار در هر 1000 بازدید ویدیو است

 

همانطور که می‌دانید، یوتیوب از قدیمی‌ترین و پربازدیدترین رسانه‌های اجتماعی است که امکان درآمدزایی را در اختیار کاربران خود قرار داده‌است. اما می‌توان گفت هنوز هم افراد زیادی هستند که با وجود این که پتانسیل تولید محتوا برای این رسانه و درآمدزایی از آن را دارند، تصور دقیقی از درامد از یوتیوب، ندارند. این افراد اکثر موافع با دانلود از یوتیوب و تماشای کلیپ‌های آن وقت‌گذرانی می‌کنند.

اغلب افراد یوتیوب را مکانی برای اتلاف وقت برای تماشای کلیپ‌ها و یا جدیدترین موزیک ویدیوها می‌دانند. برای دیگران این مکانی برای بارگذاری و به اشتراک گذاری فیلم ها از کنسرت ها، یک رویداد خبرساز یا حتی رویدادهای خانوادگی با دوستان آنلاین است. اما گروه کوچکتری از افراد را کسانی تشکیل می دهند که یوتیوب را به عنوان بخش اصلی استراتژی درآمد آنلاین خود در نظر می گیرند. کسب درآمد با یوتیوب آسان است، اما کسب درآمد دلاری به میزان زیاد در این پلتفرم می‌تواند یک چالش باشد.

روش کسب درآمد از یوتیوب

قبل از این که به نحوه محاسبه درآمد در یوتیوب بپردازیم، بهتر است گام‌های اساسی و لازم برای شروع کسب درآمد از یوتیوب را مرور کنیم. این گزینه‌ها جز مواردی هستند که اگ قصد کسب درآمد از یوتیوب را دارید باید آ»‌ها جدی بگیرید.

  1. فعالسازی google AdSense برای کانال یوتیوب
  2. اشتراک‌گذاری ویدیو
  3. دریافت وجوه از ادسنس

در ادامه هرکدام از این مراحل را باهم به طور کامل بررسی می‌کنیم.

1- فعال کردن AdSense برای یوتیوب

google adsense

اولین قدم بعد از ساخت حساب کاربری و کانال یوتیوب برای کسب درآمد، فعال کردن قابلیت درآمدزایی از حساب کاربری است. برای فعال کردن این قابلیت، باید راهنما تبلیغاتی یوتیوب را بپذیرید و هم باید شبکه تبلیغاتی AdSense را برای خود فعال کنید. شبکه تبلیغاتی AdSense از محصولات کمپانی گوگل است که به کمک آن می‌توانید با گنجاندن تبلیغات در محتوای خود به کسب درآمد بپردازید. بنابراین برای درآمدزایی از یوتیوب، باید حساب کاربری ادسنس داشته باشید.

با وجود این که در کشور ما دسترسی به بعضی از امکانات گوگل تحت تحریم است، اما باز هم روش‌هایی برای فعال کردن حساب ادسنس و کسب درامد از یوتیوب برای یوتیوبرهای داخل ایران وجود دارد.

2- بارگذاری ویدئو

مرحله بعدی برای کسب درآمد از یوتیوب، بارگذاری ویدئو در حساب کاربری یوتیوب است. لازم به ذکر است که ویدئوهایی که قرار است برای محتوای کانال خود بارگذاری کنید را می‌توانید در برنامه هایی مثل Adobe Premiere یا iMovie ادیت کنید. همچنین می‌توانید نسخه خام ویدئو را آپلود کرده و از ادیتور یوتیوب برای ویرایش آن استفاده کنید.

3- دریافت درآمد از AdSense

وقتی حساب ادسنس خود را به حساب یوتیوب خود متصل می‌کنید، در واقع مجوز دریافت درآمد ماهانه هر ویدئو را دریافت می کنید. بنابراین هر زمان که به اندازه 100 دلار درآمد کسب کنید، گوگل آن مبلغ را به حساب بانکی‌تان واریز خواهد کرد. لازم به ذکر است که می توانید درآمد خود را از طریق واریز مستقیم و یا به صورت چک دریافت کنید. واریز مستقیم در همه کشورها در دسترس نیست؛ اما سریع‌ترین روش برای دریافت درآمد است که هزینه‌ای هم ندارد

RPM یا Revenue Per Mille چیست؟

RPM یا Revenue Per Mille معیاری که یوتیوب در سال ۲۰۲۰ معرفی کرد و به شما نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰۰ بازدید از ویدیوهای خود چه مقدار درآمد دارید. RPM شامل درآمد از تبلیغات، ممبرشیپ، سوپر چت، سوپراستیکر و سایر روش‌های کسب درآمد از یوتیوب است. RPM می‌تواند به شما کمک کند که بدانید کدام ویدیوها، موضوعات و بازارها برای شما بازدهی بیشتری دارند و چگونه می‌توانید استراتژی درآمدزایی خود را بهبود بخشید.

RPM با CPM متفاوت است. CPM یا Cost Per Mille به معنی هزینه به ازای هر ۱۰۰۰ ایمپرشن (نمایش) تبلیغات است. این معیار نشان می‌دهد که گوگل از طرف تبلیغ‌کنندگان چه مقدار پول دریافت می‌کند و شامل سهم یوتیوب از درآمد تبلیغات هم می‌شود. RPM به شما می‌گوید که شما از یوتیوب چه مقدار پول دریافت می‌کنید و شامل سایر منابع درآمد هم می‌شود. بنابراین RPM معیاری دقیق‌تر و شفاف‌تر از CPM است.

برای محاسبه RPM خود، شما باید مجموع درآمد خود را تقسیم بر تعداد بازدیدهای ویدیوهای خود کنید و آن را در ۱۰۰۰ ضرب کنید. به عنوان مثال، اگر در یک ماه ۱۰۰ دلار درآمد داشته باشید و ویدیوهای شما ۵۰۰۰۰ بازدید داشته باشند، RPM شما برابر با ۲ دلار خواهد بود. این به این معنی است که شما از هر ۱۰۰۰ بازدید از ویدیوهای خود ۲ دلار درآمد دارید.

RPM شما ممکن است با زمان، موضوع، ناحیه جغرافیایی، نوع تبلیغات و سایر عوامل تغییر کند. برای افزایش RPM خود، شما باید سعی کنید که ویدیوهایی با کیفیت، جذاب و مرتبط با بازار هدف خود تولید کنید و از روش‌های مختلف کسب درآمد از یوتیوب استفاده کنید. همچنین باید به رعایت قوانین و دستورالعمل‌های یوتیوب توجه کنید و از محتوای تکراری، نقض کننده حقوق مؤلف و غیراخلاقی خودداری کنید. با این کارها، شما می‌توانید RPM خود را بهبود بخشید و درآمد بیشتری از یوتیوب کسب کنید.

محاسبه درآمد از یوتیوب به چه صورت انجام می‌شود؟

فرمول محاسبه درآمد از یوتیوب به صورت زیر است:
                                                                        درآمد=بازدیدها×RPM÷1000

  • درآمد: مقدار پولی که شما از یوتیوب دریافت می‌کنید (به دلار)
  • بازدیدها: تعداد دفعاتی که ویدیوهای شما توسط کاربران تماشا شده‌اند
  • RPM :Revenue Per Mille یا درآمد به ازای هر هزار بازدید (به دلار)

برای مثال، اگر شما در یک ماه ۱۰۰۰۰۰ بازدید از ویدیوهای خود داشته باشید و RPM شما ۲ دلار باشد، درآمد شما برابر با: درآمد=100000×2÷1000=200 دلار خواهد بود.

 

شرایط_کسب_درآمد_از_یوتیوب_بر_اساس_تبلیغات_CPM_و_CPC

 

چه فاکتورهایی باعث افزایش درآمد یوتوب می‌شوند؟

وقتی ویدئوهای خود را در یوتیوب بارگذاری می‌کنید، حالا نوبت آن است که کانال خود را به دیگران معرفی کنید تا تعداد دنبال‌کننده‌های کانالتان و همینطور تعداد بازدید (View) ویدئوهایتان بالا برود. هر چه تعداد این دو فاکتور بیشتر باشد، درامد از یوتیوب هم بیشتر خواهد بود.

فراموش نکنید که اگر از تعداد بازدید ویدئوهایتان راضی نیستید، سعی کنید خلاق باشید. به علاوه سعی کنید موضوعات خاص‌ تر را انتخاب کنید. گاهی اوقات اگر یک جامعه محدودتر را به طور ویژه هدف قرار دهید و محتوای با کیفیتی برای همان جامعه تولید کنید، نتیجه بهتری خواهید گرفت. پس توجه داشته باشید وقتی در کسب درآمد از یوتوب موفق خواهید شد که علاوه بر استمرار دارای محتوای خلاق هم باشید. برای تولید محتوای خلاق در یوتیوب باید به صورت کامل جامعه هدف خود را بشناسید.

نحوه محاسبه درآمد از یوتیوب

و اما می‌رسیم به بحث اصلی این مطلب، یعنی نحوه محاسبه درآمد در یوتیوب. قانون کلی گوگل برای نحوه محاسبه درآمد در یوتیوب در حال حاضر به این صورت است که 68% درصد از درآمد AdSense به یوتیوبر تعلق می‌گیرد و باقی آن متعلق به گوگل است. به طور کلی محدوده درآمد از تبلیغات در یوتیوب، به ازای هر یک بازدید (View)، بین 1.10 تا 0.30 دلار است. میانگین این محدوده با توجه درآمدی که یوتیوبرها تا به حال داشته‌ اند، در حدود 0.30 دلار برای هر یک بازدید است.

بنابراین با توجه به نرخ‌ هایی که برای نحوه محاسبه درآمد در یوتیوب ذکر کردیم، به طور میانگین هر 1000 بار پخش یک تبلیغات در یوتیوب، درآمدی در حدود 18 دلار خواهد داشت. اما دقت کنید که تبلیغات فقط در بعضی از ویدئوهای یوتیوب پخش می‌شوند و در هر بار پخش ویدئو، تبلیغات وجود ندارد. بنابراین باید گفت که به ازای هر 1000 بار بازدید از یک ویدئو، درآمدی در حدود 3 تا 5 دلار کسب خواهد شد.

قوانین محاسبه درآمد یوتیوب

فاکتورهای افزایش درآمد از یوتیوب

بالاتر به قانون کلی نحوه محاسبه درآمد در یوتیوب اشاره کردیم. اما قوانین دیگری هم در این زمینه وجود دارند که باید بدانید. به طور کلی نرخ محاسبه درآمد در یوتیوب، به صورتCMP  (یعنی هزینه به ازای هر هزار بازدید) حساب می‌شود. اما بعضی از آگهی‌ها نیز هزینه را به صورت CPC (یعنی هزینه به ازای هر کلیک) حساب می‌کنند. یعنی در نوع تبلیغات CPC، فقط بازدیدکنندگانی که روی تبلیغات کلیک می‌کنند، جزو آن 1000 مورد حساب می‌شوند.

اما همانطور که می‌دانید، طبیعتاً درصد کمتری از مخاطبان روی تبلیغات کلیک می‌کنند. حتی در نوع پرداخت CMP هم هر بیننده باید حدود 30 ثانیه تبلیغات را تماشا کند (یا در ویدئوهای کوتاه، حدوداً نیمی از تبلیغات را نگاه کنند). در هر صورت بنا به اینکه قانون تبلیغات مد نظر CMP است یا CPC، درآمد شما در حساب AdSense ذخیره شده و زمانی که به 100 دلار برسد، برای شما واریز خواهد شد.

نکته 1: نرخ درآمد از ویوهای یوتیوب یک مقدار ثابت نیست! بلکه بسته به محتوای ویدئو ممکن است پایین‌تر یا بالاتر از عدد میانگین باشد.

نکته 2: ویدئوهایی که در آن‌ها از موزیکی استفاده شده که حق کپی رایت آن متعلق به فرد دیگری است (یعنی متعلق به شخص یوتیوبر نیست)، نمی‌توانند از تبلیغات درآمدی داشته باشند.

درآمد کانال‌های یوتیوب بر اساس تعداد دنبال کننده ها

شاید بپرسید که در شروع کار تولید محتوا در یوتیوب، انتظار چه درآمدی را می‌توانیم داشته باشیم؟ از لحاظ تئوری از لحظه ساخت کانال در یوتیوب می‌توانید درآمد داشته باشید. اما این فرآیند در عمل طولانی‌تر خواهد بود. چرا که شما هنوز در این حوزه تازه‌کار محسوب می‌شوید و احتمالاً تعداد دنبال کننده‌ها و تعداد بازدیدهای ویدئوهای شما کم است. اما طبیعتاً برای رسیدن به آن هدف نهایی، باید از همین نقطه شروع کنید. به طور کلی کانال‌های یوتیوب در هر دوره‌ای بسته به تعداد سابسکرایبرها (دنبال کننده‌ها) و تعداد بازدید ویدئوها، در سطوح گوناگونی دسته‌بندی می شوند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

درآمد یوتیوب برای افراد مبتدی

بر اساس استانداردهای یوتیوب، کانالی که حدوداً 20.000 دنبال‌کننده داشته باشد، مبتدی محسوب می‌شود. بنابراین این کانال احتمالاً یا درآمدی از یوتیوب نخواهد داشت و یا درآمد او ناچیز خواهد بود. در این مرحله باید تمرکز بیشتری بر معرفی کانال خود به مخاطبان داشته باشید و برای تولید محتواهای جذاب و گیرا و افزایش اعتبار خود نیز بیشتر تلاش کنید. فراموش نکنید که سخت‌ترین دوره برای یک کانال یوتیوب، همین بازه زمانی است. توجه کنید که حتی PewDiePie که در حال حاضر یکی از موفق‌ترین یوتیوبرهاست، وقتی در سال 2010 اولین ویدئوی خود را منتشر کرد، کاملاً ناشناس بود. در جدول زیر درآمد PewDiePie از یوتیوب به طور حدودی از سال 2010 تا سال 2016 تخمین زده شده است.

درآمد PewDiePie از یوتیوب به طور حدودی از سال 2010 تا سال 2016

می توان گفت در این مرحله، بهتر است بیشتر به فکر شناخته شدن کانال خود و ارتقای کیفیت محتواهایتان باشید تا کسب درآمد. چرا که با تحقق این ویژگی‌ ها، درآمد هم خواهید داشت.

درآمد یوتبوبرهای متوسط

شاید شما هم مانند بسیاری از افراد بپرسید هر 1000 بازدید در یوتیوب چقدر درامد دارد؟ در جواب این پرسش باید گفت، وقتی تعداد سابسکرایبرهای یک کانال به یک یا چند میلیون برسد، درآمد این کانال در سطح قابل قبول و متوسط رو به بالا قرار می گیرد. در حال حاضر چیزی در حدود 2000 کانال یوتیوب هستند که دنبال‌کننده‌های آنها بیشتر از یک میلیون نفر است.

برای تخمین درآمد این دسته از کانال‌ها، تصور کنید یکی از این کانال‌ها در هفته دو ویدئو منتشر می‌کند. هر یک از این ویدئوها نیز حدوداً 1.000.000 بازدید می گیرند. پرداختی Adsense نیز به ازای هر 1000 بازدید 18 دلار است. بنابراین درآمد یوتوب یک هفته این کانال به این صورت خواهد بود: دلار 36000  = 2 x  1000 x (دلار) 18

درآمدزایی از یوتیوب به صورت پیشرفته

زمانی که تعداد سابسکرایبرهای یک کانال به بیش از 10 میلیون نفر برسد (که طبیعتاً کار راحتی نخواهد بود)، این کانال در دسته کانال‌ های حرفه‌ای و سطح بالا قرار می‌گیرد. درآمد یوتیوب برای این گروه از کانال ها حدوداً بین 2 میلیون دلار تا 12 میلیون دلار در سال خواهد بود.

یوتیوبرها برای دریافت حقوق از یوتیوب به چه تعداد بازدیدی نیاز دارند؟

شرایط کسب درامد از یوتیوب به این صورت است که برای دریافت آن باید 100 دلار یا بیشتر از آن در حساب Google AdSense خود داشته باشید. برای مثال، فرض کنید که شما صاحب یک کانال هستید که به ازای هر 1000 ویو 5 دلار دریافت می‌کنید، در این صورت باید حداقل حدود 20000  بازدید را داشته باشید. لازم به ذکر است که در ابتدا برای اینکه در گروه شرکای یوتیوب به حساب بیایید باید کانال شما از شرایط زیره بهره‌مند باشد:

  • حداقل 1000 نفر کانال شما را دنبال کنند.
  • حداقل در یک‌سال گذشته 4000 ساعت ویدیوهای شما دیده شده باشد.
  • به شرایط و ضوابط یوتیوب متعهد شده و آن را امضا کرده باشید.
  • حساب Google AdSense داشته باشید.

چرا درامد از یوتیوب من کاهش یافته است؟

کاهش درآمد یوتیوب می تواند علل مختلفی داشته باشد. یکی از آنها نوع محتوای شماست. دقت کنید که اگر محتوای شما جذاب و مفید نباشد، بیننده ای هم نخواهد داشت. ویدئوهای تولیدی شما باید در موضوعاتی باشد که افراد به آن علاقه‌مندند و از طرف دیگر، شیوه ارائه آن نیز باید جذاب باشد. محتوای شما نباید فقط برای گروه کوچکی از افراد جذاب و مفید باشد، بلکه باید بتواند رضایت طیف وسیعی از مخاطبان را جلب کند.

یکی دیگر از علل نیز می تواند فصلی بودن محتوای شما باشد، مثلا ویدئویی که در خصوص یک رویداد خاص در یک تاریخ مشخص باشد، احتمالا در فصول دیگر بیننده کمتری دارد. حتما سعی کنید محتواهایی برای تمام فصول تولید کنید. حتما چک کنید که تبلیغات روی ویدئو برداشته نشده باشد. ممکن است حق داشتن تبلیغ روی ویدئوی شما برداشته شده باشد.

چگونه در کسب درآمد از یوتیوب موفق باشیم؟

درآمد یوتیوب برای خیلی از فعالین این حوزه (بنا به نوع فعالیت و تعداد بازدید) برابر با مقداری بسیار کم و یا حتی صفر است. اما در مقابل بسیاری از یوتیوبرها هستند که درآمد قابل قبولی از یوتیوب دارند. علاوه بر این دو گروه، دسته دیگری هم هستند که از انتشار ویدئوهای خود در یوتیوب درآمد فوق العاده ای کسب می کنند که البته تعداد این گروه کمتر از دو گروه دیگر است.

این مقاله را حتما بخوانید
نحوه دور زدن تحریم گوگل مپ برای دامنه IR

می توان گفت در فرآیند کسب درامد از یوتیوب، سخت ترین درآمد، اولین دلار است!ً چرا که از آن به بعد فقط کافیست کاری کنید که افرادی بیشتری محتوای شما را ببینند و افراد بیشتری هم روی تبلیغاتی که در ویدئو پخش می شود، کلیک کنند. هر چه افراد بیشتری روی تبلیغات نشان داده شده در ویدئو شما کلیک کنند، سطح کار شما بالاتر خواهد رفت. حتی ممکن است برندها و کسب و کارها تمایل داشته باشند که تبلیغات خود را به شما بسپارند.

چگونه با استفاده از بازاریابی دیجیتال از یوتیوب، درآمد کسب کنیم؟

لازم است یادآوری کنیم که علاوه بر دریافت هزینه از خود یوتیوب، می توانید شخصاً به تبلیغات در یوتیوب پرداخته و کسب درآمد کنید. این نوع از بازاریابی یکی از بسترهای اصلی در دیجیتال مارکتینگ است. به عنوان مثال اگر موضوع نقد و بررسی انواع گوشی های موبایل را انتخاب می کنید، می توانید به یک مرکز فروش موبایل پیشنهاد همکاری دهید. به این صورت که در ویدئوی خود به نقد و بررسی محصولات آن فروشگاه بپردازید و آن فروشنده را هم در ویدئوی خود معرفی کنید. این نوع کسب درآمد، به خصوص برای کانال های متوسط می تواند روش بسیار مناسبی باشد. راستی ما مقاله ای را برای شما اماده کردیم با عنوان بازاریابی در یوتیوب ، پیشنهاد می کنیم حتما این مقاله را مطالعه کنید.

در اولین قدم درآمد از کانال یوتیوب چقدر خواهد بود؟

با قرار دادن اولین ویدیو در YouTube، بعید است که چیزی به دست آورید. شما یک نوپا هستید، و مطمئناً با اینفلوئنسرها فاصله زیادی دارید. با این حال، همه باید از پایین شروع کنند. فراموش نکنید که همه یوتیوبرها در ابتدای راه ناشناخته بودند ولی با تولید ویدیوهای خلاقانه به صورت مستمر موفق شدند.

همانطور که در ابتدا درباره محاسبه درآمد از یوتیوب گفتیم، تا زمانی که ترافیک برای کانال خود ایجاد نکنید، بعید به نظر می رسد که به درامد برسید. منظورم از ترافیک، ترافیک واقعی از سوی افرادی است که ویدیوهای شما را تماشا می کنند، نه با استفاده از روش میانبر بازدید میاورند.

معرفی سایت هایی برای کمک به کسب درآمد از یوتیوب

بهترین راه برای کسب درآمد از یوتیوب، آشنایی با روش‌های مختلف درآمدزایی و استفاده از سایت‌های معتبر برای محاسبه درآمد است. در ادامه، چند سایت معتبر برای محاسبه درآمد یوتیوب را معرفی می‌کنیم. این سایت ها معمولا به شما در موارد زیر کمک می‌کنند:

  •  آموزش راه‌ها و روش‌های کسب درآمد از یوتیوب
  • محاسبه و تحلیل درآمد و آمار کانال‌های یوتیوب
  • ارائه خدمات و ابزارهای بهبود کیفیت و بازدهی ویدیوهای یوتیوبچ
  • ایجاد ارتباط و همکاری بین تولیدکنندگان محتوا و تبلیغ‌کنندگان و کسب و کارها

برخی از سایت‌های فعال در این حوزه عبارتند از:

  1.  :Social Blade سایت Social Blade به شما امکان می‌دهد تا آمارها و آنالیزهای مربوط به کانال‌های یوتیوب خود را بررسی کنید. شما می‌توانید اطلاعاتی مانند تعداد دنبال‌کنندگان، تعداد بازدیدها و تخمین درآمد کانال‌ها را در این سایت مشاهده کنید. این سایت، یک سایت محاسبه و تحلیل آمار و درآمد کانال‌های یوتیوب بوده که به شما امکان می‌دهد رشد، بازدهی، محبوبیت و درآمد کانال‌های مورد علاقه خود را بررسی کنید.
  2. Noxinfluencer: این سایت امکان محاسبه درآمد یوتیوب را برای کانال‌ها و ویدیوها فراهم می‌کند. همچنین، سایت Noxinfluencer امکاناتی مانند آمارها، تحلیل‌ها و پیشنهادهای بهبود برای کانال‌ها را نیز ارائه می‌دهد.
  3. افراک: این سایت به شما راهنمایی می‌کند که چگونه درآمد یوتیوب را محاسبه کنید و از کجا شروع کنید. آژانس تبلیغات آنلاین افراک به شما راهنمایی‌های مفیدی درباره کسب درآمد از یوتیوب و محاسبه درآمد کانال‌ها ارائه می‌دهد.

توجه داشته باشید که محاسبه درآمد یوتیوب ممکن است پیچیده باشد و بسته به فاکتورهای مختلفی مانند تعداد بازدیدها، نوع تبلیغات و محتوای ویدیو، متفاوت باشد. این سایت‌ها می‌توانند به شما در محاسبه درآمد تقریبی کمک کنند، اما برای دقیق‌ترین محاسبه، بهتر است با استفاده از ابزارهای رسمی یوتیوب و سرویس Adsense گوگل اقدام کنید.

مشاهده و خرید محصولات

دسته بندی افزونه شبکه اجتماعی وردپرس

مشاهده همه

شرایط کسب درآمد از یوتیوب بر اساس تبلیغات CPM و CPC

اگرچه برخی از تبلیغات CPM (هزینه در هزار بازدید) هستند، اما بسیاری از آنها CPC (هزینه به ازای هر کلیک) هستند. برای اینکه بتوانید از تبلیغات CPC چیزی به دست آورید، به یک بیننده نیاز دارید که روی تبلیغ کلیک کند. در واقع، تنها درصد کمی از بینندگان شما، روی تبلیغات اطراف ویدیوهای شما کلیک می کنند. حتی تبلیغات CPM در خود ویدیو به چیزی بیش از یک نگاه گذرا نیاز دارند. برای اینکه برای پرداخت محاسبه شود، بیننده باید حداقل 30 ثانیه آنها را تماشا کند (یا نصف تبلیغ برای یک ویدیوی بسیار کوتاه). به این فکر کنید که چند نفر در ابتدای یک ویدیو از تبلیغ عبور می کنند و در نتیجه احتمال پرداخت به کانال را از بین می برند.

پردرآمدترین یوتیوبرها و میزان درآمد از یوتیوب آن‌ها

رایان کاجی پردرآمدترین یوتیوبر است. اما تعداد زیادی نام بزرگ دیگر نیز وجود دارند که در یوتیوب کسب درآمد می کنند. در اینجا برخی از افراد برتر آورده شده است:

  • جفری استار، 15 میلیون دلار: استار از طریق ویدیوهای آرایشی و سبک زندگی در یوتیوب و همچنین خط آرایش خودش درآمد کسب می کند.
  • دانیل میدلتون، 16.5 میلیون دلار: کانال DanTDM میدلتون دارای تفسیر بازی های ویدیویی محبوب است.
  • مارک فیشباخ، 19.5 میلیون دلار: کانال محبوب Markiplier بازی های ویدیویی محبوب را تجزیه می کند.
  • ایوان فونگ، 11.5 میلیون دلار: کانال VanossGaming Fong با ارسال ویدیوهای بازی خنده دار با دوستان، مشترکین و بازدیدکنندگان را به ارمغان می آورد.
  • آناستازیا رادزینسکایا، 18.5 میلیون دلار: کانال این کودک شش ساله، مجموعه‌ای از ویدیوها را برای کودکان در سراسر جهان ارائه می‌کند.
  • Dude Perfect، 23 میلیون دلار: این کانال دارای پنج برادر است که با شمشیرهای اسباب بازی، اسلحه، و وسایل ورزشی، شیرین کاری را کامل می کنند.
  • لوگان پل، 10 میلیون دلار: درآمد پل در طول سال ها کاهش یافته است. اما او هنوز از وبلاگ های شخصی پول می آورد. او در ابتدا در Vine که اکنون از بین رفته است به بدنامی دست یافت.
  • جیک پل، 10 میلیون دلار: برادر لوگان، جیک، کانال و محبوبیت مشابهی با Vine دارد.
  • PewDiePie، 13 میلیون دلار: کمدین سوئدی این کانال پر از برنامه های کمدی و محتوای بازی را اداره می کند.

آیا احتمال بسته شدن دائمی کانال یوتیوب وجود دارد؟

پلتفرم یوتیوب نیز مانند هر پلتفرم دیگری قوانین مخصوص به خود را دارد که اگر از این قوانین تخطی کنید، کانال شما بسته خواهد شد. قوانین یوتیوب در دسترس تمامی کاربران است. این پلتفرم دارای ربات‌های هوشمندی است که مرتبا محتوای به اشتراک گذاشته شده توسط کاربران را بررسی می‌کند. به علاوه گزارش‌های ارائه شده توسط سایر کاربران نیز مورد توجه این پلتفرم خواهد بود. به طور کلی بسته شدن کانال یوتیوب پنج دلیل اصلی دارد. این دلایل عبارتند از:

دلایل بسته شدن دائمی کانال یوتیوب

۱- اخطارهای Community guideline

این اخطار ها مربوط به انتشار محتواهایی است که با قوانین یوتیوب مغایرت دارد.  قوانین به شکل واضح در هنگام ایجاد کانال یوتیوب برای شما توضیح داده شده‌ و تک تک این موارد در آن نوشته شده است. از مهمترین محتواهایی که ممنوعیت دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  محتوای جنسی

بر اساس قوانین یوتیوب نشر محتواهای جنسی در این پلتفرم ممنوع است. بنابراین اگر قصد انتشار چنین ویدئوهایی را دارید، نباید از پلتفرم یوتیوب استفاده کنید. چون کانال شما مسدود خواهد شد.

  •  محتوای حاوی خشونت

انتشار محتوای ترسناک و خشونت آمیز در یوتیوب ممنوع است. بنابراین اگر بسته به موضوع کانال خود باید چنین محتوایی را منتشر کنید، حتما ابتدای ویدئو بنویسید که این محتوا دارای صحنه‌های خشونت آمیز است و کاربر را از آنچه خواهد دید آگاه کنید. به علاوه شما نباید در ویدئوهای خود به هیچ وجه افراد را به انجام کارهای خشونت آمیز تشویق کنید.

  •  محتوای مضر یا خطرناک

انتشار محتوایی که افراد، مخصوصاً کودکان را تشویق به انجام کارهای خطرناکی یا غیرعاقلانه تشویق کند در یوتیوب ممنوع است. بنابراین کانال های حاوی چنین محتوایی بسته می‌شود.

  •  نفرت پراکنی

هرگونه محتوایی که با هدف نفرت پراکنی در مورد یک گروه خاص منتشر شود، ممنوع است. برای مثال محتوایی با موضوعات نفرت پراکنی در مورد جنسیت، سن، ملیت یا قومیت خاص، مذهب، ناتوانی‌های جسمانی و یا هویت جنسی و گرایش های جنسی؛ ممنوع است. همچنین محتواهای دیگر مثل ترویج استفاده از اسلحه و مواد منفجره و اذیت و آزار کودکان یا هر محتوای غیر اخلاقی دیگری نیز در دسته محتواهای ممنوعه یوتیوب است و قطعاً با کانال منتشر کننده آن برخورد می‌شود.

  •  آزار و اذیت و ایجاد مزاحمت‌های سایبری

اگر به هر نحوی محتوای منتشر شده توسط شما حاوی مزاحمت برای شخص یا گروه خاصی باشد و در آن نظرات توهین آمیز نسبت به افرادی منتشر شود و یا از هک استفاده کنید. قطعاً کانال شما مسدود می‌شود.

  •  اسپم یا اطلاعات گم راه کننده و کلاهبرداری

وقتی شما یک محتوای مشکل‌دار منتشر می‌کنید، کاربرانی که این محتوا را مشاهده می‌کنند به یوتیوب گزارش می دهند. گزارش اسپم یا هرزنامه، می‌تواند موتور جستجوی یوتیوب را از محتوای نامناسب شما آگاه کند. وقتی تعداد زیادی از بازدیدکنندگان این کار را انجام دهند. شما از طرف یوتیوب اخطار دریافت می‌کنید. اگر این اخطار سه مرتبه تکرار شود، کانال شما بسته خواهد شد.

۲- رعایت نکردن قوانین کپی رایت

قوانین کپی رایت در کشورهای خارجی بسیار سفت و سخت هستند. بنابراین شما نمی‌توانید از عکس، موسیقی یا ویدیو های دیگران در محتوای خود بدون اجازه آنها استفاده کنید. اگر سه بار این کار را انجام دهید، پس از دریافت اخطاریه سوم، یوتیوب کانال شما را مسدود می‌کند.

موتور جستجو یوتیوب یک سیستم رباتی به نام content id calm  دارد. این سیستم می تواند به طور خودکار ویدئوهایی که در یوتیوب منتشر می‌شود را بررسی کرده و اگر متوجه عدم رعایت قانون کپی رایت شود، حتماً به شما اخطار می‌دهد. گاهی به علت کوچک بودن خطای شما، تذکری دریافت نمی‌کنید اما بعد از این زیر ذره‌بین یوتیوب قرار خواهید گرفت و از این به بعد محتواهای شما با دقت بیشتری چک می‌شود. پس مراقب باشید تا از تکه‎های فیلم‌ها، سریال‌ها و موسیقی‎ها حتی به اندازه کوتاه  در ویدئوهای خود بدون اجازه استفاده نکنید.

3- خرید سابسکرایب و بازدید فیک

همانطور که قبلا گفته شد، سابسکرایب و بازدید فیک نه ‌تنها برای کانال شما موفقیتی را به ارمغان نمی‌آورد، بلکه باعث بسته شدن کانال شما خواهد شد.

4- درخواست از بینندگان برای کلیک روی تبلیغات

فراموش نکنید که شما اجازه ندارید از بینندگان ویدئوی خود بخواهید که روی تبلیغات کلیک کنند. اگر چنین درخواستی در ویدئویی شما دیده شود، منجر به مسدود شدن کانال شما خواهد شد.

۵-  کلیک روی تبلیغات ویدئویی خود

این هم یک قانون سختگیرانه دیگر از یوتیوب است. برای اینکه نتوانید این موتور جستجو را به اشتباه بیندازید حق ندارید روی تبلیغات ویدئویی خود کلیک کنید. کلیک کردن روی تبلیغات ویدیویی شخصی باعث بسته شدن کانال شما می‌شود.

هنگام شروع کار، در مورد درآمد YouTube واقع بین باشید!

همه یوتیوبرها پول در نمی آورند. قبل از اینکه حتی به کسب درآمد فکر کنید، باید سابسکرایب و بازدیدهای خود را افزایش دهید. با این حال، برخی از یوتیوب‌برها هستند که درآمد میلیونی دارند. در واقع، رایان کاجی، پردرآمدترین سال 2020، در سال گذشته 29.5 میلیون دلار درآمد کسب کرد. با این حال، اکثر آنها به طور قابل توجهی کمتر از آن درآمد دارند. میانگین کانال با یک میلیون مشترک حدود 60000 دلار در سال درآمد دارد.

چشم انداز دیجیتال در یوتیوب بسیار رقابتی است. با آپلود 300 ساعت ویدیو در هر دقیقه، متمایز شدن از دیگر افراد ممکن است دشوار باشد. از آنجایی که گرفتن فالوور بسیار دشوار است، بسیاری از یوتیوب‌برها در تولید محتوا با مشکل مواجه می شوند. در واقع، اکثر کاربران یوتیوب بیشتر از خط فقر ایالات متحده درآمد نخواهند داشت.که حدود 12000 دلار است. حتی افرادی که دنبال کنندگان قابل توجهی دارند نیز برای کسب درآمد مناسب تلاش می کنند. اگرچه ممکن است پست کردن چند ویدیو و منتظر ماندن برای بازدیدها بدون دردسر به نظر برسد، اما به تلاش بیشتری نیاز دارد.

سخن پایانی

در حالت کلی در دنیای امروزی افراد و مشاغل از طریق تبلیغات یوتیوب میلیونها دلار درآمد کسب می کنند، با این حال جالب است بدانید که گوگل 45 درصد درآمد از تبلیغات ویدئویی را نیز به دست می آورد. با این وجود یوتیوب یک پلتفرم عظیم است و بعد از گوگل دومین موتور جستجوی بزرگ جهان است. اگر مزایای دسترسی به مخاطبان بزرگ یوتیوب و داشتن گوگل در ساخت بیشترین بخش های ساخت شبکه تبلیغاتی بیشتر از هزینه ها و خطرات آن است، این سیستم عامل منبع خوبی برای کسب درآمد است. برای تعیین میزان درآمد شما نیز موارد و عوامل بسیار زیادی دخیل هستند و نمی توان به طور دقیق گفت، با این حال به صورت تقریبی می توان گفت که به ازای هر 1000 نفر بازدید 18 دلار دریافت خواهید کرد.

یوتیوب می تواند یکی از پردآمدترین منابع، به خصوص برای فریلنسرها باشد. در حال حاضر نیز افراد یا کسب و کارهای زیادی هستند که از طریق تبلیغات در یوتیوب میلیون‌ ها دلار درآمد کسب می کنند. اما این نکته را هم نمیتوان نادیده گرفت که کسب درآمد از پلتفرمی که دائماً توسط شرکت دیگری کنترل می شود، ریسک هایی هم به همراه دارد. به عنوان مثال، این احتمال وجود دارد که با تغییر در الگوریتم‌ های جست و جوی گوگل، یک محتوا به حاشیه رانده شود.

اما در هر صورت یوتیوب یک پلتفرم محبوب و دومین موتور جست و جوی قدرتمند بعد از گوگل است. بنابراین می توان گفت دسترسی به جامعه وسیعی از مخاطبان و قابلیت کسب درآمد قابل توجه از یوتیوب به ریسک های آن می ارزد و این پلتفرم می تواند منبع خوبی برای تبدیل ویدئو به پول نقد باشد. امیدواریم این مطلب برایتان مفید واقع شده باشد. در پایان باید به شما بگوییم اگر بدنبال کسب درامد از هر پلتفرمی هستید، ابتدا باید اموزش ببینید و مهارت های لازم را فرابگیرید، ما در وبلاگ ژاکت مقاله ای را به عنوان “اموزش کسب درامد از یوتیوب” تهیه کردیم که به شما از 0 تا 100 را اموزش می دهد، پیشنهاد می کنیم حتما این مقاله را مطالعه کنید.

سوالات متداول

درآمد یک یوتیوبر با ۱ میلیون سابسکرایب چقدر است؟

درآمد یک یوتیوبر با 100000 سابسکرایب چقدر است؟

هر 1000 بازدید در یوتیوب چقدر درامد دارد؟

اگر کسی را در خارج از کشور نداشته باشم باز هم می توانم از یوتیوب درآمد داشته باشم؟


نویسنده سینا عباسی

سایر مقالات نویسنده

سینا عباسی، مدیر سئو ژاکت، بیش از 7 ساله که به‌صورت تخصصی در حوزه سئو فعالیت می‌کند. وی مدرس و مشاور سئوی کسب و کارهای اینترنتی می‌باشد. سینا عباسی با تخصص و تجربه‌ای که در حوزه سئو دارد، نگاه شما را به آموزش سئو در دنیای دیجیتال مارکتینگ تغییر می‌دهد.

مطالب مشابه

17

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

سلام ممنون از اطلاعات خوبی که برای کسب درآمد از یوتیوب در اختیارمون قرار میدید

سلام ممنون از مقاله خوبتون
سوالی که دارم اینه که چطور میشه حشاب گوگل ادسنس باز کنم؟

ایا با سفر یک باره کشورهای دیگر امکان افتتاح حساب بین الممللی هست؟
و ایا شرکت معتبر میشناسید معرفی کنید برای حساب بین الممل. شنیدم درصدی کم و پرداخت میکنند.

یکی از شرکت هایی که میتونید برای نقد کردن درآمد یوتیوب استفاده کنید

شما با سرچ در گوگل به راحتی میتونید این شرکت هارا پیدا کنید
همچنین با سفر به ترکیه و دبی حساب بانکی بسازید

سلام برای بازدید ها کاربر باید حتما تا انتها ویدئو من رو ببینه تا یک بازدید محسوب بشه ؟

سلام دوست عزیز کاربر اگر تا آخر ویدئو شما را ببیند به خاطر الگوریتمی که یوتیوب برای این موضوع دارد ویدئو شما ارزشمندتر محسوب می شود و نشان می دهد کاربر از ویدئو شما بیشتر استقبال کرده است.

سلام ممنونم از توضیحات کاملتون
یه سوال داشتم من اگه بخوام یه حساب در گوگل ادسنس داشته باشم چطوری باید اقدام کنم ؟

سلام یه سوال
چطوری میتونم برای درآمدزایی دلاری از یوتیوب یه حساب پی پال باز کنم ؟

سلام مرسی از مطالب خوبتون فقط یه سوال داشتم من الان حدود 2 ماه هستش چنل یوتیوب زدم اما هنوز به درامد نرسیدم یعنی کلا 3 تا سابسکرایبر و 8 ساعت ویو دارم به نظرتون باید چیکار کنم بتونم از کانالم به درآمد برسم ؟

ارسال دیدگاه