تجربیات کسب و کارها نشان داده که چشم انداز دیجیتال به سرعت در حال تغییر است. شاید این مورد در بهینهسازی موتورهای جستجو و تکنیک های سئو نیز استثنا نیست. سرعت تغییرات چنان بالا است که همیشه باید بروز باشید و از ترفندهای جدید کمک بگیرید. همگام بودن با الگوریتمها و بروزرسانیهای موتورهای جستجو موجب میشود که در مسیر پیشرفت قرار بگیرید.
محتوای سایت شما اصلی ترین بخش سایت شماست یا به اصطلاح محتوای شما پادشاه وب سایت شما است و گوگل نیز در جست و جو ها دنبال مطالب با ارزش می گردد و هر چه مطالب شما دقیق تر و بهتر طراحی شده باشد گوگل سایت شما را با ارزش تر می داند و در جست و جو ها با امتیاز بیشتری نشان خواهد داد. به همین دلیل تکنیک های سئو سایت اهمیت پیدا میکند. ما در این مقاله 15 مورد از تکنیک های سئو برای بهینه سازی داخلی سایت را به شما آموزش می دهیم.
اما تولید محتوای با کیفیت تمام کار نیست. محتوا شما باید به نحوی طراحی شود تا برای گوگل قابل تجزیه و پردازش باشد تا بتواند آن را با عبارت های وارد شده توسط کاربران مقایسه کند و آن را در سایت شما شناسایی و به کاربران نشان دهد. به اصطلاح بهینه کردن سایت برای گوگل سئو گفته می شود. همچنین بهتر است بدانید که حدود 25 درصد از قوانین سئو مربوط به طراحی داخلی وب سایت می باشد که درصد قابل توجهی است.
گوگل سایت شما را بر اساس طراحی و مطالب شما پردازش می کند و اگر پایه و اساس طراحی وب سایت شما ضعیف باشد گوگل نمی تواند سایت شما را بررسی کند پس در اولین گام باید طراحی وب سایت شما به بهترین نحو انجام شده باشد.
تکنیک های سئو برای بالا بردن رتبه بندی در گوگل
همانطور که ذکر کردیم راهکارها به سرعت در حال بروزرسانی هستند و راهکاری که چندین سال قبل، جزء بهترین تکنیکها بوده شاید امروز یک تکنیک ابتدایی و ساده باشد! بنابراین همواره باید در تلاش باشید تا با علم روز همگام شوید. در ادامه به بررسی 8 مورد از تکنیک های سئو خواهیم پرداخت که در سال جدید بیش از سایر موارد مورد توجه قرار خواهند گرفت.
- عناوین سئو و توضیحات متا
- محتوا
- آدرس های اینترنتی (URLها)
- ترفند های کلی بهبود سئو در سایت
روی عناوین سئو و توضیحات متا کار کنید.
عنوان سایت شما و همچنین توضیحات متا نحوه نمایش سایت شما در گوگل است.
که در این تصویر عنوان سایت با رنگ آبی و توضیحات متا با رنگ خاکستری و سایز کوچک تر زیر عنوان سایت نوشته شده است.
برای تنظیم کردن و کار کردن بر روی توضیحات متا خود می توانید از افزونه های وردپرسی مثل افزونه yoast seo و the seo framework استفاده کنید.
در ادامه مقاله تکنیک های سئو ، درباره نحوه نوشتن توضیحات متا به شما توضیح می دهیم.
نکات مهم در نوشتن توضیحات متا
کلمه کلیدی خود را هم در عنوان سایت و هم در توضیح متا خود یک بار وارد کنید
با این تکنیک سئو هم گوگل متوجه خواهد شد که عنوان سایت شما با مطالب داخل سایت شما همخوانی دارد و با اطمینان بیشتری سایت شما را به کاربران نشان می دهد و هم کاربران با خواندن توضیح متا می توانند بدون مراجعه کردن به سایت مطلب خود را پیدا کنند و به سایت درست رجوع کنند پس نوشتن کلمه کلیدی نقش مهمی در تعداد بازدید شما دارد.
توضیحات تایتل خود را طولانی نکنید
گوگل به طور پیش فرض 50 تا 60 کاراکتر از عنوان سایت و 160 کاراکتر از توضیح متا را به کاربران نشان می دهد سعی کنید توضیحات خود را کمتر از این مقدار وارد کنید.
از پاور کیورد ها استفاده کنید
اصلاح کننده های توضیحات متا افزودنی های کمکی هستند که به شما این امکان را می دهند تا کلمات مرتبط با موضوع اصلی خود را مشخص کنید و از آن ها در توضیحات خود استفاده کنید.
مانند “best” ، “2020” ، “up” ، “free” و غیره. این افزونه ها با پرسیدن سوالاتی در مورد صفحه شما و پردازش سایت شما لیستی از کلمات کلیدی را به شما معرفی می کنند
به عنوان مثال ، اگر کسی در حال جستجوی “افزونه RSS WordPress RSS” باشد ، احتمال زیادی وجود دارد که چیزی مانند “بهترین افزونه RSS WordPress RSS 2020” را جست و جو کند. با افزودن آن اصلاح کننده ها به عناوین و توضیحات سئو خود ، می توانید سایت خود به فهرست های اولیه نتایج گوگل بیاورید.
کلمه کلیدی را فراموش نکنید.
عناوین و توضیحات سئو شما علاوه بر کمک به موتور های جست و جو در آنالیز صفحه شما، به موتور های جست و جو این امکان را می دهد تا مطالب سایت شما را با عنوان و توضیح متا سایت تان مقایسه کند.
که اصولا این کار را با مقایسه تعداد تکرار کلمه اصلی انجام می دهد. بنابرین عنوان و توضیح متای خود را با کلمات اضافی پر نکنید.
چند نمونه از کارهایی که می توانید برای موضوع یا توضیح متای سایت خود استفاده کنید:
- استفاده کردن از کلمات شناخته شده و تاثیر گذار مانند تخفیف
- استفاده کردن از قید های تکرار و تاکید مانند بسیار ارزان
- استفاده از عبارت وسوسه کننده مانند فروش ویژه تا پایان امشب تمدید شد
- استفاده از سوالات مثبت و منفی مانند آیا از سرعت اینترنت خود ناراضی هستید؟
کلمه کلیدی خود را ابتدای کار قرار دهید
بر اساس روانشناسی UX کاربران معمولا دو کلمه اول یک متن را می خوانند پس سعی کنید در همان دو کلمه اول عنوان اصلی سایت خود را قرار دهید.
با این کار کاربران سایت، شما را زود تر از بقیه مشاهده خواهند کرد
به عنوان مثال با جست و جو سایت ژاکت شما متوجه خواهید شد که کلمه کلیدی ما یعنی ژاکت در همان ابتدای کار آمده است.
توضیح متا را فراموش نکنید
توضیح متا در واقع سایت شما و کلمه کلیدی شما را معرفی می کند هر چه دقیق تر باشد آمار بازدید شما افزایش پیدا خواهد کرد.
محتوا
هنگامی که عنوان سئو و توضیحات متا سایت خود را بهینه سازی کردید ، وقت آن رسیده است تا محتوا صفحات خود را اصلاح کنید.
در این مرحله کاری برای بهینه سازی خودکار وجود ندارد و شما باید دستی این کار را انجام دهید.
تعداد تکرار مناسب کلمه کلیدی برای محتوای شما چیست؟
در موتور جست و جو ی گوگل که بیشترین آمار جست و جو در جهان مربوط به همین موتور جست و جو است، برای کلمه کلیدی تعداد مشخصی در نظر گرفته نشده است و برای متن های مختلف می تواند متفاوت باشد.
به طور کلی ، برای محتوای متوسط بین 1000 تا 1.500 کلمه، باید کلمه کلیدی خود را بین 5 تا 7 بار در طول متن استفاده کنید.
علاوه بر گنجاندن این کلمات کلیدی در بدنه محتوای خود ، باید سعی کنید کلمه کلیدی خود را به یکی از هدر های اصلی به عنوان مثال <h2> خود اضافه کنید .
در نهایت به این نکته توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی نیز برای کاربر خسته کننده خواهد بود و نتیجه کار منفی می شود و از آن طرف، کم استفاده کردن از آن باعث می شود موتور های جست و جو مطالب شما را بی ارزش تلقی کنند.
پس به اندازه درست از آن ها استفاده کنید.
نیاز نیست که شما تک تک کلمات متن خود را بشمارید تا متوجه شوید چند بار باید کلمه کلیدی را به کار ببرید
افزونه یواست سئو تعداد کلمات متن شما را می شمارد و به شما پیشنهاد می دهد چند بار از کلمه کلیدی استفاده کنید.
کلمه کلیدی خود را 100 کلمه اول پاراگراف ابتدای سایت قرار دهید
دقیقا همانند تکنیک های سئو که در مورد نوشتن کلمه کلیدی در ابتدا موضوع به شما آموزش دادیم در این قسمت هم شما باید در پاراگراف اول کلمه کلیدی را درج کنید تا موضوع مقاله برای مخاطب یاد آوری شود.
این کار هم کمک می کند تا موتور های جست و جو مطالب شما را بهتر تجزیه و تحلیل کنند و هم مخاطب از موضوع اصلی منحرف نمی شود.
همچنین ذکر کلمه کلیدی در 100 کلمه متن اول باعث می شود مخاطب اطمینان خاطر کسب کند که با مطالعه مطلب شما به آن چیزی که نیاز دارد می رسد و نیازی ندارد که بقیه سایت ها را بررسی کند.
از کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید
علاوه بر کلمه کلیدی اصلی شما کلمات کلیدی مرتبط را نیز دارید که به شما کمک می کند بر روی چند موضوع مختلف در کنار موضوع اصلی تمرکز پیدا کنید و در آن زمینه مخاطب جذب کنید.
به عنوان مثال در نتیجه جست و جو کلمه ژاکت در اینترنت شما می توانید موضوع های مرتبط که شامل قالب وردپرسی و پوسته وردپرسی است را ببینید.
در نتیجه مخاطب در هنگام جست و جو ی کلمه پوسته وردپرسی به سایت شما می رسد.
نکته ای که قابل ذکر است این است که کلمه کلیدی مرتبط را باید همانند کلمه های کلیدی اصلی خود به تعداد لازم در متن بیاورید.
همچنین لازم نیست تا در تمام متن خود عینا کلام های کلیدی و مرتبط را وارد کنید.
همان طور که در عکس زیر مشاهده می کنید میتوانید در افزونه یواست سئو مترادف کلید واژه تعریف کنید و از آن استفاده کنید.
همچنین می توانید پر تکرار ترین کلماتی که در متن خود استفاده کرده اید را مشاهده بکنید.
در رابطه با کلمات کلیدی مرتبط سایت هایی نیز وجود دارند که به صورت تخصصی تر می توانند کلمات کلیدی مرتبط را برای شما پیش بینی کنند از جمله معروف ترین آن ها LSIGRAPH است که در تصویر زیر نمایی از نتیجه جست و جو در مورد کلمه وردپرس را می توانید مشاهده کنید.
از پیوند های داخلی استفاده کنید (لینک سازی)
ایجاد بک لینک به سایت شما از دیگر وب سایتها یکی از مهمترین فاکتورهای سئو خارجی است که به اصطلاح به آن ها بک لینک گفته می شود
اما بدست آوردن بک لینک با کیفیت کار راحتی نیست در عوض شما می توانید با درست کردن لینک های داخلی رتبه خود را در گوگل افزایش دهید. افزونه اینترلینکس در این زمینه به شما کمک می کند.
پیوندهای داخلی در محتوای شما ، دو کار مهم را انجام می دهد و هر چند ارزش بک لینک ها از لینک های داخلی بسیار بیشتر است اما شما به دو دلیل باید حتما از لینک های داخلی استفاده کنید:
دلیل اول: لینک های داخلی باعث میشوند گوگل در پردازش وب سایت شما در هنگام مواجه شدن با لینک های داخلی عنوان های آن ها را با محتوایشان مقایسه کند و همین کار باعث می شود امتیاز سایت شما بیشتر شود.
دلیل دوم: کاربر به راحتی می تواند به تمام وب سایت شما با چند کلیک ساده دسترسی داشته باشد و نیاز ندارد برای پیدا کردن مطالب مرتبط کل سایت شما را جست و جو کند.
استفاده بهینه از تصاویر
تمرکز اصلی تولید محتوا باید بر روی متن باشد ولی سایر محتوا ها را از جمله تصاویر فراموش نکنید
به طور متوسط ، صفحاتی که حداقل یک تصویر در آن ها وجود دارد به طور قابل توجهی از صفحاتی که هیچ تصویری در آن ها وجود ندارد در گوگل امتیاز بالاتری دارند و بیش از 97٪ از کل نتایج جست و جو در صفحه اول گوگل حداقل دارای یک تصویر می باشند.
وقتی یک تصویر اضافه می کنید ، حتما متن جایگزین و توضیحات را نیز اضافه کنید – این یکی از تکنیک های سئو است که می تواند به رتبه بندی تصاویر شما در قسمت تصاویر گوگل کمک کند.
URL ها
شما در وردپرس این قابلیت را دارید که لینک مطالب صفحات و محصولات خود را ویرایش کنید. در هنگام افزودن یک صفحه یا نوشته در ابتدای کار می توانید این کار را انجام دهید.
همچنین می توانید تنظیمات کلی مربوط به URL ها را در بخش تنظیمات در منوی مدیریتی سایت خود تغییر دهید.
ما در ادامه این مقاله به شما نحوه بهینه سازی URL های سایت را به عنوان یکی از تکنیک های سئو آموزش می دهیم.
کلمه کلیدی خود را در آدرس URL وارد کنید
اضافه کردن کلمه کلیدی در URL یکی از تکنیک های مهم سئو است و دو دلیل اصلی دارد.
- گوگل از کلمات موجود در URL شما به عنوان یک عامل رتبه بندی استفاده می کند ، بنابراین با استفاده از کلمه کلیدی شما به گوگل کمک می کند تا درک کند که باید محتوای شما را بر اساس چه موضوع هایی رتبه بندی کند و به کاربران نمایش دهد.
- URL ها یا نشانه های اینترنتی که در آن ها کلمات کلیدی ذکر شده اند به مراتب نسبت به سایت هایی که در آن ها کلمات ذکر نشده اند ارزش بیشتری دارند و همچنین مخاطب نقشه طراحی سایت شما را می توانند به خاطر بسپارند و برای مراجعات بعدی از همان استفاده کنند و نیاز نباشد که از طریق دکمه ها و پیوند های داخل وب سایت برای دسترسی به آن ها استفاده کنند.
به عنوان مثال اگر شما نام صفحه خود را shop وارد کنید مخاطب این اسم را می تواند به خاطر بسپارد و در صورت نیاز مستقیم آدرس همین صفحه را وارد کنه و به آن دسترسی پیدا کند استفاده از زمان بدترین نوع ممکن برای نام یک نوشته یا صفحه است به عنوان مثال1399-10-10 زیرا امکان به خاطر سپردن این اعداد بسیار کم است.
URL های خود را کوتاه نگه دارید
بهترین طول کلمه برای نام آدرس صفحات وب سایت شما حدود3 الی 5 کلمه است.
هر چه محتوای شما با کلمات کلیدی متن شما همخوانی بیشتری داشته باشد رتبه سایت شما بیشتر خواهد بود و در لیست نتایج جست و جو به کاربران نشان داده خواهد شد.
عوض کردن آدرس URL صفحه یا نوشته ها
دقت داشته باشید اگر قصد دارید نام صفحات خود را عوض کنید به این نکته توجه کنید که مطالب شما با نام کنونی به گوگل تعریف شده اند و اگر آن ها را تغییر دهید امکان دارد رتبه خود را ار دست بدهید.
اگر نیاز دارید که حتما آدرس صفحه خود را عوض کنید می توانید یک صفحه جدید به نام دلخواه ایجاد کنید و در صفحه ی کنونی آدرس آن را وارد کنید و به کاربران بگویید که صفحه مورد نظر شما به آدرس زیر منتقل شده است تا کاربران با کلیک بر روی آن به محتوا دسترسی پیدا کنند.
بهینه سازی های کلی سایت برای بهبود سئو
در نهایت یک سری تکنیک های سئو وجود دارد که دانستن آن ها باعث می شود تا رتبه صفحه سایت شما بهتر شود.
مطمئن شوید که سایت شما با بهترین سرعت ممکن بارگذاری می شود.
از سال 2018 ، سرعت بالا آمدن سایت شما به یک عامل رتبه بندی در نتایج رتبه بندی در نسخه های دسکتاپ و تلفن همراه به لیست عوامل تاثیر گذار بر رتبه سئو سایت اضافه شده است.
بنابراین برای اینکه مطمئن شوید زحمات شما برای بهبود سئو سایت به هدر نمی رود مطمئن شوید که سرعت بارگذاری سایت شما بالاست.
از افزونه های سئو استفاده کنید
به خاطر داشتن تمام این تکنیک های سئو می تواند کمی سخت باشد ولی اگر یکی از افزونه های سئو مثل یواست سئو که در این مقاله معرفی کردیم را نصب کنید تمام این مطالب در آن جا به صورت یاد آوری در هر زمینه که بر روی آن فعالیت می کنید به شما نشان داده خواهد شد و نیازی به نگرانی در این باره نیست.
بهینه سازی تجربه کاربری
تجربه کاربری موضوع بسیار مهمی است. این مورد هم برای بازدیدکنندگان و هم برای موتورهای جستجو از اهمیت ویژهای برخوردار است به طوری که تجربه کاربری در حال تبدیل شدن به یک فاکتور مهم در رتبهبندی گوگل است. برای درک این موضوع یک وبسایت با محتوای عالی را در نظر بیرید که قدیمی و گیجکننده است. این محتوا بخاطر نامناسب بودن وبسایت ارزش خود را از دست خواهد داد.
امروزه توجه به تجربه کاربری به یکی از مهمترین تکنیک های سئو تبدیل شده است. تقریبا تمام تکنیک های سئو که در این مقاله ذکر شد به استثنای لینکسازی، همگی به تجربه کاربری باز میگردند. سرعت سایت، شخصیسازی سئو، ارائه ویدیو برای درک بهتر موضوعات و… همگی موجب ایجاد بهترین تجربه برای کاربر خواهند شد. تجربه کاربری نیز مانند سئو بسیار مهم است چون وجود یک سایت کاربر پسند همیشه در دسترس و دارای محتوای با کیفیت، الزامی است.
نوآوری و پیشرفتهای تکنولوژیکی که در آینده تجربه میکنیم بسیار هیجانانگیز خواهند بود، و همانطور که میدانید دنیای بروزرسانی و الگوریتمها در حال تغییر و پیشرفت است بنابراین با برنامهریزی خوب، استراتژی و تعهد باید به روند روبه رشد سئوی سایت کمک کنیم.
جمع بندی (بهبود سئو داخلی با تکنیک های کاربردی سئو)
برای این که به بهترین نتیجه ممکن در سئو دست پیدا کنید لازم است تمام قوانین سئو و تکنیک های سئو را بر روی سایت وردپرسی خود پیاده سازی کنید و همچنین از سرعت سایت خود غافل نشوید.
امیدواریم با خواندن این مقاله توانسته باشید اصول طراحی داخلی سئو را یاد گرفته باشید و از آن برای بهبود سئو سایت وردپرسی خود استفاده کنید.
برای بهینهسازی محتوای وبسایت خود میتوانید از افزونه Yoast Seo کمک بگیرید و برای بهینهسازی تصاویر نیز میتوانید از افزونه اسماش بهرهمند شوید.
فعلی
15 تکنیک سئو داخلی سایت وردپرس
نویسنده سینا عباسی
سایر مقالات نویسندهسینا عباسی، مدیر سئو ژاکت، بیش از 7 ساله که بهصورت تخصصی در حوزه سئو فعالیت میکند. وی مدرس و مشاور سئوی کسب و کارهای اینترنتی میباشد. سینا عباسی با تخصص و تجربهای که در حوزه سئو دارد، نگاه شما را به آموزش سئو در دنیای دیجیتال مارکتینگ تغییر میدهد.
سلام و عرض ادب؛
بسیار مقاله مفیدی بود ممنون از ژاکت
سلام
خوشحالیم که براتون مفید بوده، ممنون ازتوجهتون
سلام و عرض ادب؛
بسیار مطلب مفیدی بود ممنون ژاکت.
سلام، ممنون از ما. خوشحالیم که این مطلب براتون مفید بوده